Concert Kasabian Live! op 3 maart in de Heineken Music Hall, Amsterdam

Ticketmaster

Stond rockband Kasabian vorig jaar nog garant voor een uitverkochte clubtour, nu is het tijd voor het grotere werk. Op zaterdag 3 maart 2012 staan de vrienden uit Leicester op de planken van de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert van Kasabian Live! begint aanstaande vrijdag 2 december, om 10.00 uur via LiveNation.

Opgericht in 1999, plaatst Kasabian zich in 2009 met hun derde studioplaat ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’ en bijbehorende single ‘Fire’ keihard en definitief op de kaart. De plaat werd gekroond tot Best Album door zowel Q Magazine als op de NME Awards. Maar ook debuutalbum ‘Kasabian’ (2004) en ‘Empire’ (2006) mochten er wezen en leidden snel tot uitverkochte zalen alsmede explosieve optredens op de grote festivals. Fans van Snow Patrol, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs en Black Rebel Motorcycle Club, maar zeker ook van Primal Scream en Oasis weten inmiddels de weg naar het Britse Kasabian te vinden. Vooral de vergelijking met die laatste twee bands is snel gemaakt. Primal Scream vanwege de electronica gemengd met indie-rock en Oasis door het gebruik van de ruwe zanglijnen. De live geschiedenis van Kasabian in Nederland begint in de bovenzaal van Paradiso, op 27 oktober 2004 tijdens de bekende Noodlanding. Wat een feest. En wat een reacties. Een jaar later stroomde de Melkweg vol met verworven fans, daarna de grote zaal van Paradiso en er volgden uitzinnige shows op Lowlands en Pinkpop. In 2010 waren alledrie de zalen van de clubtour (Paradiso, Watt en Tivoli) tot de nok toe uitverkocht en inmiddels, met de vierde plaat ‘Velociraptor’ op zak, heeft Kasabian bewezen klaar te zijn voor de Heineken Music Hall. Mis het niet, het zal volgend jaar sowieso de enige indoorshow zijn in Nederland. 

3FM presents
KASABIAN LIVE!
Zaterdag 3 maart 2012
Heineken Music Hall, Amsterdam
Start: 20.00 uur
Kaartverkoop voor het concert van Kasabian & Guests begint aanstaande vrijdag 2 december om 10.00 uur, via: http://www.livenation.nl/event/270393/kasabian-live–tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek