Concerten The Waterboys in de Oosterpoort, Groningen en Vredenburg, Utrecht

Ticketmaster

The Waterboys zullen maar liefst twee concerten geven in Nederland. Op maandag 12 maart in De Oosterpoort, Groningen en op zaterdag 17 maart in Vredenburg, Utrecht. De voorverkoop voor de concerten van The Waterboys begint aanstaande vrijdag 9 december om 10.00 uur via TicketMaster.

De Brits-Ierse folk-rockband The Waterboys ontstaat begin jaren tachtig rondom zanger Mike Scott. Hun echte doorbraak en grootste hit, The Whole Of The Moon, kwam met het derde album ‘This Is The Sea’ in 1985. Na dit album valt de band uit elkaar en verhuist Scott naar Dublin waar hij beïnvloed wordt door Ierse folkmuziek, wat ook duidelijk te horen is op de daarop volgende albums. The Waterboys komen in 2000 weer bij elkaar en brengen regelmatig platen uit.
De concerten in 2012 maken onderdeel uit van de bands ‘An Appointment With The Waterboys’ tour, naar aanleiding van het album ‘An Appointment With Mr. Yeats’ dat onlangs is uitgebracht. De gedichten van Ierland’s beroemdste dichter en tevens Scott’s grootste held William Butler Yeats vormen de basis van de plaat. Het concert zal dan ook uit twee delen bestaan. Eén helft met “a killer set of vintage Waterboys” volgens Scott en een tweede helft dat in het teken staat van het nieuwe album. Een afspraak met The Waterboys om niet te missen, op 12 en 17 maart.

The Waterboys – An Appointment With The Waterboys

Maandag 12 maart 2012
De Oosterpoort – Groningen
Aanvang: 20.30 uur

Zaterdag 17 maart 2012
Vredenburg Leidsche Rijn – Utrecht
Aanvang: 20.15 uur
De kaartverkoop voor de concerten van The Waterboys start aanstaande vrijdag 9 december om 10.00 uur via: http://www.ticketmaster.nl/

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek