Il Turco in Italia door DNO in het Muziektheater, Amsterdam – vvk 6 jan

Ticketmaster
Evenement Plaats Concertdatum Start Voorverkoop info
Il turco in Italia Muziektheater, Amsterdam meerdere data 6-jan-12 muziektheater

De aantrekkingskracht van het vreemde, die vergezeld gaat van een al even sterk verlangen naar bestendigheid, vormt een belangrijk motief in deze komische opera van Rossini. Muzikaal worden we getrakteerd op de typisch rossiniaanse dynamiek, parelende coloraturen en hilarische ensembles, terwijl de componist ook de gelegenheid te baat nam om zijn eigen weerzin tegenover de vernieuwingen van zijn tijd tot uitdrukking te brengen. In een spel van schijn en wezen worden fantastische wensdromen naar de werkelijkheid overgeheveld. De spil van de intrige is een dichter die een libretto wil schrijven, maar zijn uiterste best moet doen om niet zelf de dupe te worden van de door hem verzonnen verwikkelingen. Een vermeend ontrouwe echtgenote, een aantrekkelijke buitenlander en een naïeve jongeling raken alle drie verstrikt in de netten van de poëet, die zijn slachtoffers gebruikt om zijn eigen verlangens te kanaliseren. De absurde situaties worden steeds hilarischer, totdat de intrige als vanzelf lijkt te worden ontward. Uiteindelijk blijft alles bij het oude. Of…?

Carlo Rizzi staat aan het hoofd van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Voor het eerst leidt deze befaamde Rossini-vertolker bij DNO een opera van Rossini. Rizzi was reeds veelvuldig bij DNO te gast, en had de afgelopen jaren de muzikale leiding in Un ballo in maschera, de twee concerten van Rolando Villazón, La Juive en meest recent La fanciulla del West. De jonge Frans-Duitse regisseur David Hermann (DNO-debuut) studeerde aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn. In 2000 won hij de eerste prijs van de International Competition of Staging and Stage Design in Graz. Sindsdien regisseerde Hermann reeds vele opera’s. Selim wordt gezongen door Alex Esposito (DNO-debuut). Olga Peretyatko vertolkt Donna Fiorilla; in januari 2012 maakt zij haar DNO-debuut als De nachtegaal in De nachtegaal en andere fabels. Na zijn optreden als Dulcamara L’elisir d’amore (zomer 2010) keert Renato Girolami terug als Don Geronio. DNO-debuten zijn er van Lawrence Brownlee als Don Narciso, Vito Priante als Il poeta Prosdocimo en Luciana Mancini als Zaida.

De voorstelling duurt ± 2 uur en 35 minuten, inclusief 1 pauze.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek