Amsterdam Reggae Festival op 26 februari in de HMH, Amsterdam

Ticketmaster

Op zondag 26 februari vindt in de Heineken Music Hall de zesde editie van het Amsterdam Reggae Festival plaats. Internationale reggaesterren als Anthony B, Queen Ifrica en Busy Signal en Dancehall sterren als Elephant man, Bounty Killer en de populairste artiest uit Jamaica van dit moment, I-Octane zullen het vertrouwde podium betreden. De voorverkoop is reeds gestart. Zie HMH.

Wegens voorgaand succes en onvergetelijke optredens van o.a. Gentleman, Jah Cure, Mavado en Vybz Kartel zal het Amsterdam Reggae Festival op 26 februari opnieuw in de Heineken Music Hall plaatsvinden. Het programma bestaat wederom uit zowel opkomende talentvolle artiesten als tijdloze muzikanten binnen het wereldwijde Reggae- en Dancehall-landschap. Naast grootheden als Anthony B, Bounty Killer, Elephant Man en Queen Ifrica tonen ook I Octane en Busy Signal hun talenten op dit Amsterdamse evenement.

De Jamaicaanse I Octane is de meest gevraagde artiest uit Jamaica van dit moment. Met nu al een groot aantal hits op zijn naam heeft hij de internationale reggae en dancehall scene op zijn kop gezet. Met zijn unieke stem heeft hij met nummers als Cry to the Nation, Burn Dem Bridge, Different Page, Lose a Friend en My Problems Gone wereldwijd veel aandacht gekregen. In het voorjaar van 2012 zal zijn debuut album “Crying to the nation” verschijnen.

Dancehall-ster Elephant Man, ook bekend als ‘The Energy God’, heeft weinig uitleg nodig. Deze Jamaicaanse Dancehall artiest geeft altijd een energieke show en zorgt ervoor dat niemand stil blijft zitten. Zijn bekende nummers als ‘Nuh Linga’, ‘Shizzle My Nizzle’, ‘Pon di River’ en ‘Willie Bounce’ zal hij zeker ten gehore brengen.

Fyah Muma, beter bekend als Queen Ifrica, is een van de succesvolle vrouwelijke artiesten uit Jamaica. Met haar krachtige stem heeft zij vele hits weten te lanceren als ‘Daddy’, ‘Times Like these’, het populaire ‘Below the Waist’ en het recente ‘Pot Still Haffi Bubble’. Ze heeft gewerkt met tal van artiesten waaronder Tarrus Riley, Gentleman en Junior Kelly. Queen Ifrica heeft zowel Reggae als Dancehall nummers en gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat het publiek uit zijn dak gaat.

Gedrapeerd in de rijke kleuren van het Afrikaanse doek, zijn handelsmerk, de staf in de hand, en zijn dreadlocks koninklijk gewikkeld in zijn tulband op zijn hoofd. ‘Bobo Dread’ Anthony B belichaamt alles wat geestelijk en proactief is met betrekking tot Reggae-muziek. Deze artiest is standvastig in zijn missie om de armen en verdrukten te vertegenwoordigen met behulp van scherpe, politiek getinte, teksten. De laatste 14 jaar bracht hij ongeveer 100 albums en 1000 singels uit met bijdragen van o.a. Wyclef Jean. In mei vorig jaar bracht hij de single ‘Sweet Jamaica’ uit, over de erbarmelijke situatie waarin zijn land zich bevindt. Drie jaar na zijn debuut maakte hij al naam met hits als ‘Fire Pon Rome’, ‘Raid Di Barn’, ‘Rumour’ en het opzwepende ‘Universal Struggle’.

Dancehall-artiest Busy Signal werd zoals vele Jamaicaanse jongeren voor het eerst blootgesteld aan muziek in de kerk. Tijdens deze diensten besefte Busy dat hij een immens vocaal talent bezat en kreeg hij zijn eerste toegift van de kerkelijke gemeente. Hij kreeg de bijnaam Busy Signal van zijn vrienden vanwege het feit dat hij constant bezig was. Zijn hits zijn o.a. ‘Nah Go A Jail Again’, ‘Jamaica Love, ‘One More Night’ en de track getiteld ‘Unknown Number’ heeft voor een enorme doorbraak gezorgd in het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

Grammy genomineerde, Dancehall deejay Bounty Killer is een van de meest energieke Dancehall sterren van de jaren ’90, een straatstoere rude boy met een verstokte flair. In de jaren ’90 bracht dit icoon diverse nummers uit als ‘Defend the Poor’,’Mama’, “Book, Book, Book”, “Babylon System” en “Down in the Ghetto”. Hij is voor veel dancehall artiesten een groot voorbeeld en wordt gezien als een van de dancehall grootheden van deze tijd. Hij komt nog maar weinig voor optredens in Europa en daarom wil je deze exclusieve show van Bounty Killer absoluut niet missen.

Tussen de optredens door voorzien de populaire DJ’s MBA, Jah en WaxFiend het publiek van de beste Reggae en Dancehall riddims.

Zondag 26 februari vindt het Amsterdam Reggae Festival, met live optredens van o.a.
Anthony B, Bounty Killer, Busy Signal, I Octane, Elephant man en Queen Ifrica plaats in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek