Concert Madonna op 7 juli in Ziggo Dome, Amsterdam. Voorverkoop vanaf zaterdag

Ticketmaster

Madonna geeft op zaterdag 7 juli een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via LiveNation. Officiële secondary ticketing voor dit concert is in handen van ViaGoGo.

Madonna geeft een geweldig feest en iedereen is uitgenodigd. Live Nation Entertainment, de internationale promotor, heeft officieel aangekondigd dat de Madonna 2012 World Tour op 29 mei begint in Tel Aviv in Israël. De show zal diverse concertzalen, stadions en buitenlocaties aandoen, waaronder bijvoorbeeld de Plains of Abraham in Quebec. Ook zal de tour Zuid-Amerika en Australië aandoen, waar Madonna de laatste 20 jaar niet heeft opgetreden. Deze tour vindt plaats in 26 Europese steden, waaronder Londen, Parijs, Milaan, Berlijn en zo ook Amsterdam op zaterdag 7 juli. 

De eerste van de 26 shows in Noord-Amerika staat gepland op 28 augustus in Philadelphia met daarna op o.a. 6 september een optreden in het Yankee stadion in New York en op 10 oktober eentje in het Staples Center in Los Angeles. De kaartverkoop zal op 10 februari starten in Tel Aviv en Groot-Brittannië. In Noord-Amerika start de kaartverkoop op 13 februari via Ticketmaster.com en LiveNation.com. Een volledig overzicht van de Madonna World Tour 2012 vindt u onderaan dit persbericht. 

De ongelooflijk succesvolle Sticky & Sweet tournee van Madonna bevestigde haar status als een van succesvolste internationale artiesten ooit. Deze historische tour bevatte onder meer hoogtepunten zoals 70.000 kaarten voor het uitverkochte concert in Werchter, België, 76.000 in Helsinki (de grootste show ooit gegeven in  Finland door een solo-artiest), 40.000 tickets in Oslo en 72.000 kaarten in één dag uitverkocht in Tallinn in Estland. Nog enkele andere internationale records waren: 650.000 tickets voor de reeks concerten in Zuid-Amerika, 72.000 voor het Dübendorf vliegveld in Zürich – het grootste publiek dat ooit tegelijkertijd bijeenkwam in Zwitserland, 75.000 verkochte tickets in Londen en vier uitverkochte concerten in Madison Square Garden in New York (60.364 kaarten). 

De aankondiging van de wereldtournee van Madonna 2012 komt in een spectaculaire week, met als hoogtepunten Madonna’s optreden tijdens de pauze van de Super Bowl in de VS en haar nieuwe single, “Give Me All Your Luvin” afkomstig van haar nieuwste album MDNA, die wordt uitgebracht bij Live Nation Entertainment/Interscope Records op 26 maart. MDNA staat al op nummer één in iTunes in heel veel landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Canada, Italië, Zweden en Nederland. De videoclip van deze single, waarin ook Nicki Minaj en MIA een hoofdrol spelen, werd eveneens uitgebracht en vertoond bij American Idol. Daarnaast vond de première plaats van de door Madonna geregisseerde film “W.E.”, die een Golden Globe won, in New York en Los Angeles en zullen andere landen en steden later deze maand volgen. 

“Madonna’s status als een entertainer van wereldklasse en rasartiest behoeft geen verdere uitleg. Haar artisticiteit, talent en creatieve producties worden met elke tournee steeds groter en beter. En Madonna 2012 is hierop geen uitzondering. We zijn zeer blij dat ze weer op tournee gaat en weten dat haar fans er ook zo over denken,’ aldus Arthur Fogel, CEO Live Nation Entertainment Global Touring promotor van de Madonna tournee.

Gedurende haar carrière heeft Madonna een recordaantal van 37 Top 10 hits in de Billboard Hot 100 Single Chart behaald en een recordaantal van 40 nummer 1 hits in de Billboard Dance/Club Play Songs Chart. Geen een andere artiest heeft dit kunnen overtreffen. Madonna heeft ruim 300 miljoen albums verkocht en houdt het record voor de succesvolste tournee van een solo-artiest ooit gehouden. Als vocalist en songwriter heeft Madonna zeven Grammy’s gewonnen, is ze producer en is zij opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Haar laatste cd, “Hard Candy”, kwam direct binnen op nummer één in 37 landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk en Australië. De Madonna World Tour 2012 is de negende tournee van de Material Girl. Haar eerste tournee was de Virgin Tour in 1985.     

Madonna’s single “Masterpiece”, die onlangs een Golden Globe won, afkomstig uit de The Weinstein Company film “W.E.”, evenals de “W.E. Music From The Soundtrack “W.E.” film, zijn digitaal uitgebracht door Interscope Records. Deze nummers zullen op 6 februari in Groot-Brittannië en op 14 februari in de VS op cd worden uitgebracht.       

Icon is de officiële fanclub van Madonna. Mensen die ‘Lifetime Legacy members’ zijn van Icon, ontvangen als eerste een uitnodiging om op 7 februari een kaart of een VIP-arrangement te kopen. Geregistreerde Icon-leden worden ook als eerste in de gelegenheid gesteld om een ‘Icon Live Pass’ te kopen, waarmee zij toegang hebben tot de voorverkoop van kaarten en VIP-arrangementen, en eveneens voor een forum rondom de tournee en een exclusief tourneecadeau. Bij Madonna.com kunt u zich opgeven voor lidmaatschap.

De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start op zaterdag 11 februari om 10.00 uur. De ticketprijzen variëren van € 45,00 tot  € 175,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm). 

Van donderdag 9 februari 9.00 uur tot vrijdag 10 februari 9.00 uur is het al mogelijk kaarten voor dit concert te kopen via de speciale American Express presale via www.americanexpress.nl/livenation.  

VIP-arrangementen en ook premium zitplaatsen, exclusieve merchandise en andere zaken zijn ook verkrijgbaar via VIP Nation. Voor meer informatie, ga dan naar: http://www.vipnation.com/.

Viagogo, is benoemd als “Officieel Premium en Secondary Ticketing Partner” voor Madonna’s 2012 zomer tour door Europa.  Viagogo zal de “premium tickets” voor deze tour verzorgen en fans die hun ticket willen verkopen, kunnen het ViaGoGo platform gebruiken hiervoor. Hierdoor kunnen hier al kaarten worden verkocht VOORDAT de officiële primaire verkoop is begonnen. Let op: de prijzen van de kaarten kunnen hier wel (flink) afwijken van primaire verkoopprijzen.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek