Concert Incubus op 10 juli in de Heineken Music Hall, Amsterdam

Ticketmaster

Op dinsdag 10 juli komt de Amerikaanse cross-over band Incubus voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het vorige concert wat de band in ons land zou geven, op 25 november 2011, was helaas geannuleerd wegens ziekte. Inmiddels zijn de bandleden weer de oude en komen ze terug naar Amsterdam. Het concert van Incubus maakt deel uit van de ‘If Not Now, When? World Tour 2012’ en de kaartverkoop begint aanstaande vrijdag 17 februari om 10.00 uur via LiveNation.
Naast de reguliere voorverkoop vindt er vanaf morgen, woensdag 15 februari 17.00 uur tot donderdag 16 februari 17.00 uur een speciale fanclub presale plaats (max. 2 tickets per persoon). Kijk voor meer informatie hierover op:
http://www.incubushq.com/.

Een fijn stukje muziekgeschiedenis op deze mooie Valentijnsdag: in 1991 gevormd door enkele klasgenoten uit Calabasas (Californië, USA) en voorzien van een mix aan stijlen binnen het alternatieve- en rockgenre bracht Incubus in 1995 ‘Fungus Amongus’ uit, geheel op eigen kracht. Daarna volgde snel een platencontract, de opvolgers ‘S.C.I.E.N.C.E’ (1997) en ‘Make Yourself’ (1999) alsmede een druk tourschema. ‘Make Yourself’ behaalde de Billboard Top 200 en bezat sterke singles als ‘Pardon Me’ en ‘Stellar’. Het nummer ‘Drive’ van datzelfde album werd hun eerste top tien hit en daarmee was de toon gezet. Het volgende album ‘Morning View’ uit 2001 werd nummer twee in de Billboard Top 200 en ook buiten de Amerikaanse landsgrenzen een groot succes. ‘Wish You Were Here’, ‘Nice To Know You’ en ‘Warning’ groeiden uit tot regelrechte radiohits, iets waar Incubus in 1991 nooit rekening mee had gehouden. Nadat ook de platen ‘A Crow Left of the Murder (2004) en ‘Light Grenades’ (2006) de top van de top bereikten, zijn de heren pas in 2010 de studio weer ingedoken. Het resultaat, geproduceerd door Brendan O’Brien, heet ‘If Not Now, When?’ en is onlangs uitgekomen. Incubus heeft nog nooit twee dezelfde platen afgeleverd en zo is ook deze laatste geheel anders dan alle vorige exemplaren. In de biografie behorende bij ‘If Not Now, When?’ verklaart frontman Brandon Boyd het als volgt: “If Not Now, When?’ is our unabashed, romantic, lush, sonic love letter to the world. It’s darker, slower, more rich, more refined and more involved than anything Incubus has birthed to date. If Not Now, When? is a unique event in space and time. Never to be repeated again. Now. Now. Now.”
Tweemaal eerder stond Incubus op de planken in de Heineken Music Hall, waarvan de laatste keer alweer bijna vijf jaar geleden is. Op 16 maart 2007 gaf de band een briljante show in Amsterdam. Reken maar dat Incubus ook op 10 juli weer een onvergetelijk concert neerzet. Aan Brandon zal het in ieder geval niet liggen: “See you soon, girls and boys. We love making music and we feel blessed and grateful to have your attentions today and hopefully tomorrow!”
INCUBUS & Special Guest – IF NOT NOW, WHEN? WORLD TOUR 2012
Dinsdag 10 juli 2012
Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop voor het concert van Incubus start aanstaande vrijdag 17 februari, om 10.00 uur http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm). Naast de reguliere kaartverkoop vindt er vanaf morgen, woensdag 15 februari 17.00 uur tot donderdag 16 februari 17.00 uur een speciale fanclub presale plaats (max. 2 tickets per persoon). Kijk voor meer informatie hierover op: http://www.incubushq.com/.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek