Concert van Lionel Richie op zaterdag 6 oktober in Ziggo Dome te Amsterdam

Ticketmaster

Dit najaar keert Lionel Richie, bijna 25 jaar na zijn eerste soloshow, terug naar Europa voor zijn eerste tournee sinds 2009. De uitgebreide tour brengt hem naar Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Nederland, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Als onderdeel van deze tournee staat hij op zaterdag 6 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 9 maart om 11 uur.

De touraankondiging valt samen met de release van ‘Tuskegee’ zijn langverwachte album op 9 maart 2012. Richie heeft 14 van zijn internationale hits zoals ‘Endless Love’, ‘Easy’ en ‘Angel’, opnieuw opgenomen, uitgevoerd als duetten.  Hij wordt bijgestaan door bekende artiesten als Shania Twain, Kenny Rogers en Willie Nelson en hedendaagse muzikanten als Little Big Town en Pixie Lott.

Lionel Richie stelt zijn publiek nooit teleur met zijn uitbundige live shows, samengesteld uit zijn meer 30-jarige carrière. Van de gedenkwaardige vroege jaren met de Commodores’, zijn jaren tachtig piano ballads en het meer recente up tempo pop materiaal uit de jaren nul.

Richie’s carrière bracht hem meer dan 100 miljoen verkochte albums, 22 top tien noteringen, vijf Grammy’s, een Oscar voor Beste Originele nummer, een Golden Globe en een groot aantal andere prijzen van vrijwel elke grote entertainment organisatie. De zanger geldt ook als medevormgever van de populaire cultuur.

Zijn muziek is voor verschillende generaties wereldwijd een soundtrack. Voor zijn fans is zijn muziek verbonden aan de persoonlijke bijzondere momenten – een eerste zoen, eerste huwelijksdans, eerste verbroken relatie, eerste kind. Het is onmogelijk om die herinneringen en zijn muziek te scheiden, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
LIONEL RICHIE – Tuskegee Tour 2012
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 45, € 52, € 59, € 65 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Zaterdag 6 oktober 2012

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 11.00 uur via: www.livenation.nl,

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek