Solo concerten van Eddie Vedder op 25 en 26 juli 2012 in Carre, Amsterdam

Ticketmaster

Voor het eerst in de geschiedenis maakt Eddie Vedder de oversteek naar Europa voor een beperkt aantal soloconcerten. De frontman van Pearl Jam trapt op 25 en 26 juli af in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, gaat vervolgens naar Manchester en Londen en sluit zijn tour af met een optreden op het Sudoeste Festival in Portugal. De kaartverkoop voor de concerten in Amsterdam begint volgende week vrijdag 23 maart om 10.00 uur via LiveNation.  Voor deze concerten zijn alleen zitplaatsen beschikbaar en er geldt een ticketlimiet van maximaal twee tickets per persoon. De speciale presale voor leden van Pearl Jam’s Ten Club is zojuist gestart.

Het Europese tourschema van Eddie Vedder Solo ziet er als volgt uit:
25 & 26 juli – Amsterdam, Koninklijk Theater Carré
28 juli – Manchester (UK), 02 Apollo
30 juli – Londen (UK), HMV Hammersmith Apollo
3 augustus – Sudoeste Festival TMN, Zambujeira do Mar (Portugal)

De soloconcerten van Eddie Vedder vinden onder andere plaats ter ondersteuning van zijn in 2011 verschenen solo-album ‘Ukulele Songs’. Onlangs genomineerd voor de Grammy Award voor beste Folk Album is ‘Ukulele Songs’ een verzameling van originele songs en covers uitgevoerd door Vedder op ukulele. Ook uitgebracht in 2011 is ‘Water on the Road’, een live-concert DVD geregisseerd door Brendan Canty van Fugazi en Christoph Green featuring Vedder’s solo-optredens in Washington, op 16 en 17 augustus 2008.

Eddie Vedder Solo
De beroemde soundtrack voor de film ‘Into The Wild’ uit 2007 markeert Eddie Vedder’s eerste volledige release als solo-artiest. Voor het album behaalde Vedder een Golden Globe Award voor het nummer ‘Guaranteed’ en een Golden Globe nominatie voor zijn bijdrage aan de film. De muziek van Into The Wild ontving bovendien twee Grammy nominaties: Beste lied geschreven voor film-, televisie of andere visuele media (‘Guaranteed’) en Best Rock Vocal Performance (‘Rise’). Direct na de release van ‘Into The Wild’ begon Vedder aan een uitverkochte solo-tour door Noord Amerika. Ook na het uitbrengen van ‘Ukulele Songs’ ging hij weer ‘on the road’, ditmaal door Australiė en wederom de Verenigde Staten. Nu is eindelijk Europa aan de beurt en Amsterdam speelt hierin met de aftrap van zijn tour een grote rol.

EDDIE VEDDER + Support act

Woensdag 25 en donderdag 26 juli 2012
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Aanvang:  20.00 uur

De kaartverkoop voor de concerten van Eddie Vedder begint volgende week vrijdag 23 maart om 10.00 uur via http://www.livenation.nl/http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm) of via http://www.carre.nl/en 0900 – 25 25 255 (€ 1,30 pg). Voor deze concerten zijn alleen zitplaatsen beschikbaar en er geldt een ticketlimiet van maximaal twee tickets per persoon. De speciale presale voor leden van Pearl Jam’s Ten Club is zojuist gestart. Voor alle details omtrent deze speciale presale, check: http://www.pearljam.com/.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek