Concert van Nicki Minaj op 18 juni in de Heineken Music Hall te Amsterdam

Ticketmaster

Nicki Minaj, één van de meest besproken artiesten van dit moment, en zonder de twijfel de grootste verrassing van 2011, kondigt aan dat ze in juni naar Europa komt met haar Pink Friday Tour. Op maandag 18 juni staat Nicki Minaj in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande donderdag 22 maart om 10.00 uur.

2011 was een ongelooflijk goed jaar voor Nicki. Haar debuutalbum Pink Friday verkocht platina en van alle vrouwelijke rappers ooit zong zij de meeste singles de hitlijsten in. Daarnaast kreeg zij als eerste artiest zeven singles tegelijkertijd in de Billboard HOT 100. Ze toerde dwars door de VS, samen met vriend en mentor Lil Wayne, met de I Am Music II tour die overal uitverkochte zalen trok. Het publiek was ook razend enthousiast toen ze optrad als special guest bij de tournee van Britney Spears in de VS. Daarnaast won ze diverse prijzen, waaronder Beste hiphopvideo tijdens de 2011 MTV Video Music Awards, Favoriete rap/hiphop album en Favoriete rap-hiphopartiest bij de American Music Awards in hetzelfde jaar. Ook ontving Nicki onlangs drie Grammy-nominaties voor de categorieën Beste nieuwe artiest, Beste rapoptreden en Beste rapalbum.

Nicki’s nieuwe album Pink Friday: Roman Reloaded, ondergebracht bij Young Money/Cash Money, wordt op 2 april uitgebracht. Haar gloednieuwe single ‘Starships’ werd geproduceerd door de Grammy-winnende producer, artiest en songwriter RedOne, die internationaal 35 hitsingles heeft geproduceerd, waaronder 18 nummer 1-hits voor artiesten als Lady Gaga, Jennifer Lopez, Usher en Mary J Blige, om er maar een paar te noemen. Met Starships lijkt Minaj rechtstreeks in het clubgebied te belanden, dus: veel synthesizers, een aanstekelijk refrein en dito breakdowns.

Van haar album werden drie miljoen stuks verkocht over de hele wereld. Ze heeft inmiddels 17 miljoen likes op Facebook, 10 miljoen volgers op Twitter en haar populariteit blijft groeien. En het ziet er naar uit dat 2012 nog grootser wordt voor dit fenomeen, dat slechts één meter vijfenvijftig meet.

NICKI MINAJ – Pink Friday Tour

Maandag 18 juni 2012
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 45,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van Nicki Minaj start aanstaande donderdag 22 maart om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek