Concert Paul Simon “Graceland” op 18 juli in Ziggo Dome, Amsterdam

Ticketmaster

Woensdag 18 juli a.s. geeft Paul Simon in de Ziggo Dome in Amsterdam een heel bijzonder concert “Paul Simon in Concert met Graceland featuring Ladysmith Black Mambazo”. Het optreden is ter ere van het 25-jarig bestaan van zijn meest invloedrijke album Graceland dat hij in Zuid-Afrika schreef ten tijde van de apartheid. Hij liet de wereld kennis maken met Zuid-Afrikaanse artiesten en het album betekende ondermeer een doorbraak voor Ladysmith Black Mambazo.

De Europese tournee bestaat uit slechts negen concerten en is hiermee de viering van het 25 jarige Gracelandalbum dat Paul Simon in de Ziggo Dome in zijn geheel speelt en daarnaast een selectie van zijn geweldig repertoire. Graceland werd een baanbrekend album onder andere als gevolg van de samenwerking met vele Zuid-Afrikaanse muzikanten en bands. Het album werd ook opgenomen in Zuid-Afrika en was in 1986 een muzikaal manifest tegen de apartheidregel.

Paul Simon, die afgelopen najaar 70 werd, is zonder twijfel een van de grootste songwriters ter wereld. Zijn muzikale carrière begon al op 11-jarige leeftijd toen hij speelde en zong met zijn latere muzikale partner Art Garfunkel, met wie hij op het podium stond tot 1970. Paul Simon schreef de meeste nummers van het duo, waaronder de drie nummer 1 hits “The Sound of Silence”, “Mrs Robinson “en” Bridge Over Troubled Water “.

Hij begon zijn solo carrière in 1970, net na het uitbrengen van het album Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel, waarvan meer dan 25 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ondanks dit overweldigende succes is Paul Simon erin geslaagd om dit op te volgen met drie zeer goed verkochte solo-albums in vier jaar en in 1986 versloeg hij al zijn persoonlijke records toen hij Graceland uitbracht.

PAUL SIMON
Graceland featuring Ladysmith Black Mambazo

Woensdag 18 juli 2012
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 55, 60, 65, 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/,http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek