Concert The Stone Roses op 12 juni in Heineken Music Hall, Amsterdam

Ticketmaster

Nadat de originele bandleden van The Stone Roses afgelopen oktober al hebben laten weten weer bij elkaar te zijn, staat er nu ook een tour op het programma. Deze tour leidt de legendarische Britse alternatieve rockband gelukkig ook naar Amsterdam. Op 12 juni staat The Stone Roses in de Heineken Music Hall. De voorverkoop voor het concert van The Stone Roses start aanstaande vrijdag 30 maart om 11.00 uur via LiveNation. Er geldt een ticketlimiet van maximaal 6 tickets per persoon.

Alweer ruim vijftien jaar geleden is het dat The Stone Roses besloot te stoppen. Zanger Ian Brown, gitarist John Squire, drummer Alan ‘Reni’ Wren en bassist Gary ‘Mani’ Mounfield vormden in de periode rond 1990 de kern van de zogenaamde Madchesterscene en nu nog worden ze gezien als één van de pioniers van de Britpop. Met hun onmiskenbare mix van rock en gitaar met dansmuziek hebben ze furore gemaakt met nummers als ‘I Wanna Be Adored’, ‘Sally Cinnamon’, ‘She Bangs The Drums’, ‘Love Spreads’ en natuurlijk grootste hit ‘Fools Gold’. Het debuut- a.k.a. doorbraakalbum ‘Stone Roses’ uit 1989 geldt nog immer als een klassieker en ontbreekt in thuisland Engeland maar zelden in de Best Of lijstjes. Op 2 december 2011 stond de originele bezetting van The Stone Roses voor het eerst sinds 1996 weer samen op het podium, en dat smaakte naar meer. Behalve dat er een nieuw derde studio-album in de maak is, heeft ook Nederland een date met The Stone Roses, in de Heineken Music Hall van Amsterdam, op 12 juni 2012.

THE STONE ROSES

Dinsdag 12 juni 2012
Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van The Stone Roses begint aanstaande vrijdag 30 maart om 11.00 uur via http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl en 0900 – 300125 (45 cpm). Er geldt een ticketlimiet van maximaal 6 kaarten per persoon.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek