Concert Skunk Anansie op 25 november in Ziggo Dome, Amsterdam

Ticketmaster

In het najaar doen ze Nederland aan, op zondag 25 november staat de Engelse rockband Skunk Anansie in Ziggo Dome te Amsterdam. Skunk Anansie is klaar met het opnemen van hun vijfde studioalbum. Deze wordt uitgebracht in september en zal worden ondersteund door een uitgebreide Europese tour.

De voorverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 27 april, vanaf 10.00 uur.

Skunk Anansie, de multiraciale band die een mix maakt van funky beats, stoere teksten, voorstuwende metal, punk riffs en gevoelige ballads, brak vanaf het begin door alle barrières. De band werd opgericht in 1994 en werd binnen 12 maanden uitgeroepen tot beste nieuwe Britse band door de lezers van Kerrang! Magazine. Meerdere multi-platina albums zoals Paranoid & Sunburnt (1995), Stoosh (1996) en Post Orgasmic Chill (1999) volgde en ze toonden hun enorme veelzijdigheid en bereik. Dit werd ook nog eens bevestigd door een opeenvolging van hitsingles waaronder de ballads ‘Brazen (Weep)’, ‘Hedonism (Just Because You Feel Good)’ en ‘Weak’.

Skunk Anansie heeft wereldwijd getourd met acts als U2, Aerosmith, Lenny Kravitz en Rammstein en stonden in 1999 als headliner op Glastonbury Festival. Twee jaar later kondigde de band echter aan dat zij uit elkaar gaan. Acht jaar na deze ontbinding deed Skunk Anansie een tweetal losse shows in London. De optredens waren in vijf minuten uitverkocht en de band kwam weer samen. Later dat jaar brachten ze een greatest hits compilatie uit, Smashes And Trashes en begonnen aan hun uitverkochte Europese tour.

Door de energie en succes van de tour, ging de band de studio in om in het voorjaar van 2010 met hun vierde studioalbum te komen. Met Wonderlustre, wist de band hun handelsmerk van rauwe rock, diepe funk en weelderige zang te combineren met meer vertrouwen en volwassenheid dan ooit te voren. “We hebben een enorme schare fans die schreeuwen dat we meer moeten doen. We zijn weer bij elkaar omdat we een sterke chemie hebben. We zijn erg trots op het werk uit het verleden, maar wat ons drijft is de toekomst”, zegt zangeres Skin.

De band is onlangs klaar met het opnemen van hun vijfde studio album in Londen met wereldberoemde producer Chris Sheldon (Foo Fighters, Biffy Clyro). Het alsnog titelloze album zal worden uitgebracht in september en wordt ondersteund door een uitgebreide Europese tour.

SKUNK ANANSIE
Zondag 25 november 2012
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 40,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 27 april om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek