Concert Usher op 18 januari 2013 in Ziggo Dome, Amsterdam

Ticketmaster

KAARTVERKOOP START VRIJDAG 21 SEPTEMBER
MET VERY SPECIAL GUEST RITA ORA

Na intieme optredens eerder dit jaar in het Londense Hammersmith Apollo en in de Roundhouse wordt vandaag bekend dat 17-time Billboard Award winnaar en 7-time Grammy Award winnaar Usher begin volgend jaar naar Europa komt met de Euphoria tour. De tour start op 18 januari in Amsterdam en zal 21 steden aandoen in de UK, Frankrijk, Duitsland, België , Noorwegen, Finland, Zweden en Zwitserland. De kaartverkoop voor Usher – EUPHORIA start aanstaande vrijdag 21 september om 10.00 uur.

Op zijn zevende studio album, Looking 4 Myself, heeft Usher moedige stappen genomen op onverwacht muzikaal grondgebied. Usher heeft voor dit album gewerkt met een breed scala aan producers en artiesten, waaronder Diplo, Swedisch House Mafia, Max Martin, Will I. Am en Empire of the Sun. Die samenwerkingen en zijn eigen actieve rol als songwriter hebben geleid tot een album met electro dance beats, gecombineerd met het typische Usher- R&B, pop en hiphop geluid.

Usher werd twintig jaar geleden ontdekt in het programma Star Search, sindsdien heeft hij wereldwijd 43 miljoen albums verkocht, Billboard noemde hem de tweede meest succesvolle artiest van 2000-2010 en zijn miljoenen verkopende album Confessions (2004) is genoteerd als beste solo-album van dat decennium. Usher heeft in Amerika maar liefst negen Hot 100 Number One Hits gehad en zeventien Hot 100 Top Ten singles.
‘Numb’ van het nieuwe album Looking 4 Myself is afgelopen week Radio 538 Alarmschijf geworden.

Usher werkte eerder met artiesten als Beyonce, Alicia Keys, Shakira, Jay-Z en zelfs Enrique Iglesias. Usher is overal, treedt op op Broadway, maar ook tijdens de Super Bowl. Hij is mede-eigenaar van de NBA Cleveland Cavaliers, hij heeft een geurlijn en een business venture met RBMG (Raymond Braun Media Group), de thuisbasis van superster Justin Bieber.

Hij realiseerde zich dat met succes ook verantwoordelijkheid komt. Usher heeft ook bewezen een belangrijke filantropische kracht zijn. Zijn New Look Foundation, opgericht in 1999, helpt jongeren om leiders te worden. Als erkenning voor zijn prestaties, is Usher is geëerd door de Boys & Girls Clubs of America, de Trompet Foundation, Do Something, de NAACP, en als de 2010 Ford Freedom Award Scholar.

Volgens Usher Raymond vertegenwoordigt Looking 4 Myself de volgende stap in zijn eigen coming of age, het is een project dat hij niet kon hebben gedaan tot deze fase in zijn leven. “As a young artist, you live vicariously through others until you have your own experiences,” zegt hij. “Younger artists might have to go through just doing one thing, like how Picasso had his blue period. But as you grow older, you become able to articulate yourself better and know what works for you.”

“So this album is not a monochromatic thing—certain songs were specifically intended to get certain things out, different tones and emotions. And as an artist, that brought out the best in me.”

USHER – Euphoria
European Tour

18 januari Amsterdam, NL Ziggo Dome
22 januari Koln, DE Lanxess Arena
24 januari Antwerpen, BE Sportpaleis
27 januari Londen, UK O2 Arena
29 januari Glasgow, UK SECC
30 januari Birmingham, UK LG Arena

02 februari Sheffield, UK Motorpoint Arena
13 februari Nottingham, UK Capital FM Arena
15 februari Manchester, UK MEN
19 februari Hamburg, DE O2 Arena
22 februari Oslo, NO Spektrum
23 februari Stockholm, SE Globen
25 februari Helsinki, FI Hartwall Areena
28 februari Malmö, SE Malmö Arena

03 maart Stuttgart, DE Hann-Martin-Schleyer-Halle
04 maart Zurich, CH Hallenstadion
06 maart Parijs, FR Bercy
08 maart Lyon, FR Halle Tony Garnier
10 maart Amneville, FR Galaxie Amneville
12 maart München, DE Olympiahalle
14 maart Nice, FR Palais Nikaia

Onder voorbehoud. Extra data worden nog aangekondigd.

538 presenteert

USHER – EUPHORIA TOUR
+ very special guest Rita Ora

Vrijdag 18 januari 2013
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 35, € 50, € 55, € 65 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 21 september om 10.00 uur via: www.livenation.nlwww.ticketmaster.nl

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek