Concert van Iron Maiden op 25 juni 2013 in Ziggo Dome, Amsterdam

Ticketmaster

Met trots en blijdschap verwelkomt Mojo Concerts Iron Maiden terug in Nederland. Na recentelijk het Noord-Amerikaanse deel van de Maiden England World Tour te hebben afgesloten, een van de succesvolste rocktournees van afgelopen zomer, zal metallegende Iron Maiden in 2013 door Europa razen en stadions, grote festivals en hallen bespelen met deze door de critici juichend onthaalde show. Op dinsdag 25 juni doet de tour Nederland aan, waar de band in de Amsterdamse Ziggo Dome speelt. De kaartverkoop voor het concert van Iron Maiden begint aanstaande zaterdag 27 oktober om 10.00 uur via http://www.livenation.nl/, www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm). Voor Iron Maiden Fan Club-leden is er voorafgaand een exclusieve voorverkoop op vrijdag 26 oktober van 09.00 tot 17.00 uur.

De Maiden England Tour markeert het derde hoofdstuk in de History Of Iron Maiden, een reis die in 2004 begon met de The Early Days-dvd en de aansluitende Early Days Tour in 2005. Deel twee volgde in 2008 met de Live After Death-dvd – het legendarische concert uit 1984, opgenomen in de Long Beach Arena (L.A.) tijdens de World Slavery Tour – en de baanbrekende Somewhere Back In Time World Tour die de band in 2008/9 ondernam. Tijdens deze tournee, vastgelegd op de dvd Flight 666, speelde de band voor meer dan twee miljoen fans in bijna 40 landen op vijf continenten, waarbij men voor het vervoer gebruikmaakte van de Ed Force One, de aangepaste Boeing 757 die gevlogen werd door zanger Bruce Dickinson.
Voor Maiden England laat de band de podiumshow van de Seventh Son Tour uit 1988 herleven en speelt ze veel songs van die legendarische tournee en de uit 1989 stammende livevideo Maiden England, waaraan deze tour zijn naam ontleent.

Bruce Dickinson: “We kijken er echt naar uit om met de Maiden England Tour naar de Ziggo Dome te komen. We hebben gehoord dat het een fantastische nieuwe zaal is! Dankzij de moderne technologie hebben we de originele Maiden England-productie uit 1988 kunnen updaten en verbeteren. Naast het decor nemen we een gigantische nieuwe lichtshow mee, diverse incarnaties van Eddie, massa’s vuurwerk en allerlei andere spannende dingen voor de fans.” Steve Harris vervolgt: “We weten hoe populair de History Of Iron Maiden Tours zijn bij fans van alle leeftijden en we brengen de volledige productie zoals tijdens de Noord-Amerikaanse tournee eerder dit jaar. We hadden enorm veel plezier met de setlist daar, omdat we nummers gedaan hebben die we al heel lang niet gespeeld hadden, zoals Seventh Son, The Prisoner en Afraid To Shoot Strangers, naast publieksfavorieten als The Trooper, Aces High, The Clairvoyant, The Number Of The Beast, Wasted Years en Run To The Hills. Het eerste deel van de tour was zo genieten voor de band dat we er echt naar uitkijken om onze fans in Nederland deze hele show voor te schotelen.”

Iron Maiden wordt algemeen beschouwd als een der belangrijkste en invoedrijkste rockbands aller tijden. De band heeft wereldwijd bijna 90 miljoen albums verkocht, meer dan 2000 concerten gegeven in 58 landen verspreid over de hele aardbol en vijftien studioalbums uitgebracht, inclusief de meest recente, The Final Frontier, dat met nummer 1-noteringen in meer dan 28 landen hun succesvolste album ooit is.

Noord-Amerikaanse setlist: Moonchild, Can I Play With Madness, The Prisoner, 2 Minutes To Midnight, Afraid To Shoot Strangers, The Trooper, The Number Of The Beast, Phantom Of The Opera, Run To The Hills, Wasted Years, Seventh Son Of A Seventh Son, The Clairvoyant, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Aces High, The Evil That Men Do, Running Free.

Iron Maiden en Mojo Concerts raden ten zeerste af om tweedehands kaartjes te kopen en vinden dat fans nooit meer zouden moeten betalen dan de prijs die op de tickets staat vermeld. Daarom raden wij iedereen aan om alléén via de officiële kanalen kaartjes te kopen.

Voor meer informatie en het complete tourschema: http://www.ironmaiden.com/.

IRON MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR 2013

Dinsdag 25 juni 2013
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree: € 59,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van Iron Maiden start aanstaande zaterdag 27 oktober om 10.00 uur via:http://www.livenation.nl/http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek