Zucchero Sugar Fornaciari zaterdag 18 mei 2013 in de Amsterdamse Ziggo Dome

Ticketmaster

Op zaterdag 18 mei 2013 is het feest in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Italiaanse zanger Zucchero Sugar Fornaciari brengt dan live nummers ten gehore van zijn vandaag verschenen nieuwe album ‘La Sesión Cubana’, alsmede andere bekende hits. 

De voorverkoop van het concert van Zucchero in de Ziggo Dome begint aanstaande vrijdag 23 november om 10.00 uur via http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Vanaf vandaag, 20 november, ligt het nieuwe album van Zucchero, ‘La Sesión Cubana’, in de winkel. Zoals de titel vermoedt heeft het album daadwerkelijk veel Cubaanse invloeden. De plaat is opgenomen in Havana en combineert zeven nieuwe songs met zes nieuw gearrangeerde Zucchero hits, te weten ‘Baila’, ‘Un Kilo’, ‘Così Celeste’, ‘Cuba Libre’, ‘Everybody’s got to learn sometime’ en ‘L’Urlo’. De eerste single van de plaat, ‘Guantanamera (Guajira)’ ligt reeds op de planken en maakt samen met ‘Love is all around’, ‘Sabor a ti’, ‘Never is a moment’, ‘Nena’, ‘Pana’ en ‘Ave Maria no morro’ deel uit van de zeven nieuwe nummers op de plaat. Zucchero beschrijft zijn nieuwe plaat zelf als volgt: “My music, as everybody knows, comes from blues, from soul, from gospel. This project is a trip from New Orleans to Cuba via Mexicali. Latin, Cuban, tex-mex sounds and rhytms melt together dancing. ‘Hasta l ‘asta siempre’.”

De Italiaanse zanger Zucchero brak in 1985 nationaal door na deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer ‘Donne’. Het duurde echter tot begin jaren negentig dat de rest van Europa fan werd, toen hij samen met Paul Young het bekende nummer ‘Senza una Donna’ uitbracht. Zijn in 2007 verschenen album ‘All The Best’ geeft een fantastisch overzicht van de indrukwekkende carrière van de Italiaanse superster. Vervolgens kwam twee jaar geleden ‘Chocabeck’ uit en vandaag dus ‘La Sesión Cubana’. In 2011 stond Zucchero voor het laatst op de planken in Nederland; op 18 mei in Ahoy en 2 november in de Heineken Music Hall. Exact twee jaar geleden na eerstgenoemde datum, geeft Zucchero weer een optreden in Amsterdam, ditmaal in de Ziggo Dome.

Voor meer informatie en het complete tourschema: http://www.zucchero.it/

Zucchero Sugar Fornaciari – La Sesión Cubana World Tour 2013

Zaterdag 18 mei 2013
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree vanaf € 40,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van Zucchero begint aanstaande vrijdag 23 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek