Concert Alicia Keys “Girl of Fire” op 7 juni in Ziggo Dome, Amsterdam

Ticketmaster

Zangeres, songwriter, producer en veertienvoudig Grammy Award-winnares Alicia Keys zal in juni volgend jaar Europa aandoen om haar langverwachte vijfde studioalbum Girl on Fire te promoten. Keys zal het hele continent op stelten zetten als ze Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Tsjechië aandoet. Op vrijdag 7 juni 2013 geeft Alicia Keys een concert in Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start woensdag 28 november om 10.00 uur.

Sinds de release, in 2001, van haar memorabele debuutalbum, Songs in A Minor, heeft Keys een ongeëvenaard repertoire van hits en successen opgebouwd, waaronder de verkoop van meer dan 30 miljoen albums en 30 miljoen singles over de hele wereld, en ruim honderd prijzen, onder meer veertien Grammy Awards, elf Billboard Music Awards en drie MTV Europe Awards. Van het recentste album van Keys, Element of Freedom, die vele malen platina scoorde, zijn alleen al in Europa ruim anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

Afgelopen vrijdag kwam haar nieuwste plaat Girl on Fire (RCA Records) uit. De eerste single van het album, de titelsong ‘Girl on Fire’, waarop ook Nicki Minaj te horen is, staat momenteel in de top 10 van iTunes in veel landen (waaronder Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en Zwitserland) en in de top 5 van de Europese hitlijsten op de radiostations. Het album Girl on Fire is geschreven en geproduceerd door Alicia, met medewerking van onder meer Jeff Bhasker (Kanye West, Bruno Mars), Salaam Remi (Amy Winehouse, Nas), Frank Ocean, Emile Sande en Jamie XX. De aankondiging van GIRL ON FIRE – THE TOUR komt vlak na Alicia Keys spetterende uitvoering van ‘Girl on Fire’ tijdens de MTV EMA’s 2012 in Frankfurt.

“I’m in love with this album! It is full of new beginnings, new perspectives and fresh starts,” zegt Keys. “I’m so excited to be touring again. I’m looking forward to performing again throughout Europe and feeling the energy of the crowd—there’s nothing like it. I plan to bring you something emotional and exciting! I’m a brand new me!”

GIRL ON FIRE – THE TOUR – EUROPA
2 juni 2013 – Luxemburg, Luxeburg, Rockhall
4 juni 2013 – Duitsland, Frankfurt, Festhalle
5 juni 2013 – Duitsland, Keulen, Lanxess Arena
7 juni 2013 – Nederland ,Amsterdam, Ziggodome
8 juni 2013 – België, Antwerpen, Sportpaleis
10 juni 2013 – Duitsland, Hamburg, O2 World
12 juni 2013 -Tsjechie, Prague, Prague Arena
13 juni 2013 – Oostenrijk, Wenen, Stadthalle
15 juni 2013 – Zwitserland, Zurich, Hallenstadion
16 juni 2013 – Duitsland, München, Olympiahalle
23 juni 2013 – Frankrijk, Marseille, Le Dome
24 juni 2013- Frankrijk, Parijs, Bercy

Voor meer informatie : http://www.aliciakeys.com/ 
Twitter: #AKGIRLONFIRE @ALICIAKEYS

Q music presents

ALICIA KEYS – ‘GIRL ON FIRE’ THE TOUR
& special guest

Vrijdag 7 juni 2013
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 46,-  € 51,-  € 56,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van Alicia Keys start aanstaande woensdag 28 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek