De legendarische Britse rock band The Who op vrijdag 5 juli op in de Ziggo Dome in Amsterdam

Ticketmaster

Zojuist heeft de The Who hun Europese Quadrophenia and More Tour aangekondigd. Als onderdeel van deze tour treedt de legendarische Britse rock band op vrijdag 5 juli op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tijdens deze tournee speelt The Who het album Quadrophenia in zijn geheel plus enkele grote hits.

De kaartverkoop start vrijdag 1 februari om 10 uur.

The Who wordt al decennia gerekend tot de grootste rockbands ter wereld. In de jaren ’60 en ’70 scoort het kwartet uit Londen diverse top 10 hits als ‘My Generation’, ‘Substitute’ en ‘Baba O’Riley’. De band verkocht meer dan 100 miljoen albums en won elke award, waaronder Grammys, Brit Awards en Lifetime Achievement. Ook is The Who opgenomen in zowel de Amerikaanse als Engelse Rock N Roll Hall of Fame.

De rockopera Quadrophenia kwam uit in 1973. Het vertelt het verhaal van Jimmy, een jaren ’60 mod, een jongen met een persoonlijkheid verdeeld in vier gelijke delen, elk vertegenwoordigd door een van de bandleden. Gebruikmakend van de recente komst van quadrafonische geluid, liet de band zijn tijdgenoten voor eens en altijd achter, en brachten ze een muzikaal terrein in kaart dat vier decennia later nog steeds volledig ontgonnen moet worden.

The Who speelde voor het het laatst in Nederland in 2007 in een uitverkocht Ahoy.

The Who – Quadrophenia and More

Vrijdag 5 juli 2013
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 60,  € 65, € 70, € 75 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek