Hugh Laurie speelt op 10 juni de blues in het Concertgebouw te Amsterdam

Ticketmaster

HUGH LAURIE SPEELT OP 10 JUNI DE BLUES IN HET CONCERTGEBOUW

De kaartverkoop voor dit concert start a.s. vrijdag 5 april via www.concertgebouw.nl

De Britse Hugh Laurie maakte naam als acteur in komische BBC-series als A Bit Of Fry And Laurie en Blackadder. De laatste jaren is hij vooral bekend als titelheld uit de Amerikaanse serie House, M.D. Naast acteur is Laurie liefhebber van de Amerikaanse muziekgeschiedenis en hij weet als muzikant (zang, piano) de oudste blues nieuw leven in te blazen.

Volgende maand verschijnt zijn tweede album: Didn’t It Rain. Op dit album laat Laurie New Orleans meer achter zich en volgt hij de blues upstream naar het Amerikaanse binnenland. Het omvat songs die teruggaan naar pioniers als W.C. Handy en Jelly Roll Morton tot songs van meer recente artiesten als Dr. John en Alan Price van The Animals.

“I have resolved to forge on, deeper into the forest of American music that has enchanted me since I was a small boy,” legt Laurie uit. “And the further I go, the more bewitched I become – both by the songs and by the people I have been lucky enough to play them with.”

Hugh Laurie tourt ook dit keer weer met the Copper Bottom Band, met muzikanten die ook meespelen op Didn’t It Rain: David Piltch (bas), Vincent Henry (hoorn), Elizabeth Lea (trombone), Jean McClain (zang) en Gaby Moreno (zang) – en aangevuld met Herman Matthews (drums) en Mark Goldenberg (gitaar).
De Britse Hugh Laurie maakte naam als acteur in komische BBC-series als A Bit Of Fry And Laurie en Blackadder. De laatste jaren is hij vooral bekend als titelheld uit de Amerikaanse serie House, M.D. Naast acteur is Laurie liefhebber van de Amerikaanse muziekgeschiedenis en hij weet als muzikant (zang, piano) de oudste blues nieuw leven in te blazen.
Volgende maand verschijnt zijn tweede album: Didn’t It Rain. Op dit album laat Laurie New Orleans meer achter zich en volgt hij de blues upstream naar het Amerikaanse binnenland. Het omvat songs die teruggaan naar pioniers als W.C. Handy en Jelly Roll Morton tot songs van meer recente artiesten als Dr. John en Alan Price van The Animals.

“I have resolved to forge on, deeper into the forest of American music that has enchanted me since I was a small boy,” legt Laurie uit. “And the further I go, the more bewitched I become – both by the songs and by the people I have been lucky enough to play them with.”

Hugh Laurie tourt ook dit keer weer met the Copper Bottom Band, met muzikanten die ook meespelen op Didn’t It Rain: David Piltch (bas), Vincent Henry (hoorn), Elizabeth Lea (trombone), Jean McClain (zang) en Gaby Moreno (zang) – en aangevuld met Herman Matthews (drums) en Mark Goldenberg (gitaar).
Volgende maand verschijnt zijn tweede album: Didn’t It Rain. Op dit album laat Laurie New Orleans meer achter zich en volgt hij de blues upstream naar het Amerikaanse binnenland. Het omvat songs die teruggaan naar pioniers als W.C. Handy en Jelly Roll Morton tot songs van meer recente artiesten als Dr. John en Alan Price van The Animals.
“I have resolved to forge on, deeper into the forest of American music that has enchanted me since I was a small boy,” legt Laurie uit. “And the further I go, the more bewitched I become – both by the songs and by the people I have been lucky enough to play them with.”

Hugh Laurie tourt ook dit keer weer met the Copper Bottom Band, met muzikanten die ook meespelen op Didn’t It Rain: David Piltch (bas), Vincent Henry (hoorn), Elizabeth Lea (trombone), Jean McClain (zang) en Gaby Moreno (zang) – en aangevuld met Herman Matthews (drums) en Mark Goldenberg (gitaar).
“I have resolved to forge on, deeper into the forest of American music that has enchanted me since I was a small boy,” legt Laurie uit. “And the further I go, the more bewitched I become – both by the songs and by the people I have been lucky enough to play them with.”
Hugh Laurie tourt ook dit keer weer met the Copper Bottom Band, met muzikanten die ook meespelen op Didn’t It Rain: David Piltch (bas), Vincent Henry (hoorn), Elizabeth Lea (trombone), Jean McClain (zang) en Gaby Moreno (zang) – en aangevuld met Herman Matthews (drums) en Mark Goldenberg (gitaar).
Hugh Laurie tourt ook dit keer weer met the Copper Bottom Band, met muzikanten die ook meespelen op Didn’t It Rain: David Piltch (bas), Vincent Henry (hoorn), Elizabeth Lea (trombone), Jean McClain (zang) en Gaby Moreno (zang) – en aangevuld met Herman Matthews (drums) en Mark Goldenberg (gitaar).
Mojo Concerts & Het Concertgebouw presenteren
HUGH LAURIE
Het Concertgebouw – Amsterdam
Entree: € 47, € 50, € 53, € 56, € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Op maandag 10 juni geeft Hugh Laurie een concert in Het Concertgebouw in Amsterdam.
De kaartverkoop voor dit concert start a.s. vrijdag 5 april via www.concertgebouw.nl

Hugh Laurie is al sinds zijn vroege jeugd verslingerd aan de blues. En toen hij in 2011 vijftig werd, kwam een langgekoesterde wens uit: Het maken van een bluesalbum. Zijn debuut Let Them Talk uit 2011 werd zeer goed ontvangen, evenals zijn concert op het North Sea Jazz Festival vorig jaar: Een concert waarbij zelfs nadat de zaal vol zat men in rijen dik voor de deur bleef wachten om halverwege alsnog naar binnen te kunnen.

Maandag 10 juni 2013

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek