Claudio Abbado met Orchestra Mozart op 25 en 26 september in Concertgebouw Amsterdam

Ticketmaster

Orchestra Mozart, het Italiaanse topkamerorkest dat onder muzikale leiding staat van dirigent Claudio Abbado, treedt op 25 en 26 september op in de Grote Zaal van Het KoninklijkConcertgebouw. Op 25 september dirigeert maestro Abbado zijn orkest zélf, een dag later maakt hij plaats voor zijn jonge Venezolaanse protegé  Diego Matheuz. Op beide dagen soleert een pianist van wereldformaat: Martha Argerich (25 september) en Maria João Pires (26 september).

Bestel hier kaarten

‘La Mozart’ noemt het orkest zichzelf op de website.  Het in 2004 opgerichte orkest is onder leiding van Claudio Abbado in korte tijd uitgegroeid tot een van de meeste prestigieuze orkesten van Europa. Abbado trok de beste orkestmusici uit de hele wereld aan en voegde daar jong talent aan toe. De inmiddels 80-jarige dirigent was in zijn lange carrière muzikaal leider van onder meer La Scala in Milaan, het London Symphony Orchestra, de Wiener Staatsoper en de Berliner Philharmoniker. Hij deelt zijn kennis en passie graag met jonge musici en richtte diverse orkesten op. Zo was Abbado (mede)oprichter van het European Union Youth Orchestra en het Gustav Mahler Jugendorchester.

Een van de jonge musici die Abbado onder zijn hoede nam, is dirigent Diego Matheuz. Matheuz is afkomstig uit het befaamde Venezolaanse muziekopleidingsprogramma El Sistema. In 2009 trok Abbado hem aan als vaste gastdirigent bij Orchestra Mozart. In 2011 werd Matheuz dirigent van het Teatro la Fenice in Venetië en in augustus van dit jaar is hij begonnen als eerste gastdirigent van het Melbourne Symphony Orchestra. Diego Matheuz onderhoudt nauwe banden met zijn vaderland en treedt regelmatig op met Venezolaanse orkesten.

Op 25 september speelt de Argentijnse pianiste Martha Argerich onder leiding van Claudio Abbado het Eerste pianoconcert van Beethoven. De avond erna is onder Diego Matheuz het Derde pianoconcert van Beethoven te horen, uitgevoerd door de Portugese Maria João Pires.

Woensdag 25 september 2013, Grote Zaal, 20.15 uur

Orchestra Mozart

Claudio Abbado (dirigent)

Martha Argerich (piano )

Beethoven – Ouverture ‘Leonore’ nr. 2; Eerste pianoconcert; Vierde symfonie

Donderdag 26 september 2013, Grote Zaal, 20.15 uur

Orchestra Mozart

Diego Matheuz (dirigent)

Maria João Pires (piano)

Rossini – Ouverture (uit ‘La gazza ladra’)

Beethoven – Derde pianoconcert; Derde symfonie

Het concert van 25 september is uitverkocht.

Voor het concert van 26 september is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bestel hier kaarten

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek