Sopraan Angela Gheorghiu na 15 jaar weer in het Concertgebouw, Amsterdam

Ticketmaster

Sopraan Angela Gheorghiu geeft op dinsdag 24 september een concert in de Grote Zaal. Haar komst, ter ere van het  125-jarig jubileum van Het Koninklijk Concertgebouw, is bijzonder want de sopraan is zelden in Nederland te horen. Gheorghiu is een van de meest succesvolle en tot de verbeelding sprekende operasterren van dit moment. Begeleid door Het Gelders Orkest zingt zij aria’s van onder anderen Mozart, Massenet en Puccini. Dirigent is de Spanjaard Ramon Tebar.

Meer informatie over dit concert en kaartverkoop via deze link

De Roemeense Angela Gheorghiu begon haar internationale carrière in de Royal Opera House Covent Garden in 1992. Twee jaar later kreeg ze op diezelfde plek Sir Georg Solti bij een repetitie in tranen met haar interpretatie van Violetta in La Traviata. ‘Het meisje is geweldig. Ze kan alles’, zei de gelauwerde dirigent. A star was born: sindsdien reist de sopraan de hele wereld af. In Het Concertgebouw trad Angela Gheorghiu vijftien jaar geleden voor het laatst op bij een benefietconcert. In 2005 kon heel Nederland haar op de televisie zien toen zij op de Dam optrad ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Koningin Beatrix.

Het Gelders Orkest is een gerenommeerd orkest, dat zijn sporen heeft verdiend onder dirigenten als Lawrence Renes en Martin Sieghart. Sinds 2011 staat het onder leiding van de Italiaan Antonello Manacorda. Andere vaste dirigenten zijn Nikolai Alexeev en Ken-ichiro Kobayashi. Met de laatste ging het orkest twee maal op tournee naar Japan. Het Gelders Orkest treedt regelmatig op in Het Concertgebouw.

Dirigent Ramon Tebar begon zijn carrière in de operawereld op de piano. Als dirigent richtte hij zich aanvankelijk op symfonische werken. Niet lang erna maakte hij zijn operadebuut. Hij was tweede dirigent bij het Nationaal Jeugdorkest van Spanje en won prestigieuze prijzen. In 2005 vertrok hij naar de Verenigde Staten. Sinds 2011 is Tebar chef-dirigent van de Florida Grand Opera in Miami. Hij is tevens directeur van het Muziekfestival van Santo Domingo.

Dinsdag 24 september, Grote Zaal 20.15 uur

Angela Gheorghiu (sopraan)

Het Gelders Orkest

Ramon Tebar (dirigent)

Mozart – Ouverture (uit ‘Le nozze di Figaro’, KV 492)

Händel – Aria ‘Frondi tenere… Ombra mai fu’ (uit ‘Serse’, HWV 40)

Mozart – Recitatief en aria ‘Giunses alfin il momento… Deh vieni, non tardar’ (uit ‘Le nozze di Figaro’, KV 492)

Berlioz – Le carnaval romain, H 95, op. 9 ‘Ouverture caractéristique’

Massenet – Vive l’amour (uit ‘Chérubin’)

Dvorák – Lied van de maan (uit ‘Rusalka’, op. 114)

Hérold – Ouverture (uit Zampa, ou la fiancée de marbre’)

Massenet – Aria ‘Adieu, notre petite table’ (uit ‘Manon’)

Massenet – Aria ‘Pleurez, pleurez mes yeux’ (uit ‘Le Cid’)

Ponchielli – Danza delle ore del giorno (uit ‘La Gioconda’)

Spontini – Aria ‘O nume tutelar’ (uit ‘La vestale’)

Puccini – Aria ‘O mio babbino caro’ (uit ‘Gianni Schicchi’)

Catalani – Aria ‘Ebben? Ne andrò lontana’ (uit ‘La Wally’)

Meer informatie over dit concert en kaartverkoop via deze link

Dit concert komt tot stand in samenwerking met U-Live.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek