Concert van Charles Aznavour op 14 december in de HMH, Amsterdam

Ticketmaster

In De Wereld Draait Door werd het zojuist aangekondigd: Op zaterdag 14 december geeft Charles Aznavour een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert is zojuist gestart.

De legendarische Franse zanger Charles Aznavour wordt beschouwd als een van de grootste singer songwriters aller tijden. In een carrière van meer dan 60 jaar heeft hij meer dan 100 miljoen albums verkocht, 1200 liedjes geschreven, in 80 films gespeeld, 294 albums gemaakt en duizenden concerten gegeven. De chansonnier zingt in 7 talen en is met zijn 89 jaar de ‘longest standing’ A-list ster ter wereld. En nog steeds geeft hij zo’n 100 concerten per jaar.

Naast vele prijzen en onderscheidingen, werd in in 1986 ingewijd in de American Songwriters Hall of Fameen in 1998 werd hij benoemd tot Entertainer of the Century door CNN/Time Online. Sinds 2009 is hij de Armeense ambassadeur in Zwitserland en is hij een permanent afgevaardigde bij de Verenigde Naties in Genève.

In de Engels sprekende wereld had hij zeer groot succes met het nummer “She”, welke ook is gebruikt in de blockbuster film Notting Hill.

Zijn nummers zijn door veel artiesten gecovered, waaronder Elton John, Edith Piaf, Celine Dion, Fred Astaire, Sting, Ray Charles, Bing Crosby, Tom Jones, Shirley Bassey , Laura Pausini , Placido Domingo, Sammy Davis Jr, Julio Iglesias, Nina Simone, Liza Minelli, Petula Clark, Andrea Boccelli, Josh Groban, Paul Anka, Serge Gainsbourg, Engelbert Humperdink, Elvis Costello, Bryan Ferry, Andy Williams, Dusty Springfield en Marc Almond om maar enkele te noemen.

In 2002 heeft Charles Aznavour voor het laatst opgetreden in Nederland.

CHARLES AZNAVOUR

Zaterdag 14 december 2013
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 145, € 120, € 95 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop is zojuist gestart via: http://www.livenation.nl/http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek