Concert van Cliff Richard op zaterdag 17 mei 2014 in de Ziggo Dome te Amsterdam

Ticketmaster

Op zaterdag 17 mei 2014 geeft Cliff Richard een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande zaterdag 5 oktober om 12.00 uur.

Cliff Richard viert dit jaar zijn 55 jarig jubileum in de muziek en onbetwistbaar is hij de grootste hitmaker en de ultieme popster uit de UK. Geen enkele andere Britse band of solo-artiest komt in de buurt van zijn 100 album releases en maar liefst 123 hits, of kan beweren meer dan 20 jaar in de charts aanwezig te zijn.

Zijn opmerkelijke carričre heeft hem veel gebracht: Succesvolle films, musicals, concert tournees en TV shows hebben allemaal bijgedragen aan de legende Cliff Richard.

Cliff Richard liet zich in het begin van zijn carričre inspireren door Elvis Presley. Met zijn begeleidingsgroep The Shadows verkochten ze zo’n 260 miljoen platen. Bij elkaar opgeteld hebben ze maar liefst 19 Engelse nummer 1 hits op hun naam staan waaronder Living Doll, Its All In The Game, Travellin Light, Bachelor Boy en Apache welke ook in Nederland grote hits werden. Cliff Richard speelde ook, samen met The Shadows, in de films Summer Holiday en The Young Ones waarvan de singles en albums miljoenen keren over de toonbank gingen.

Cliff Richard scoorde als solo artiest wereldwijd succes en scoorde niet alleen de meeste top 10 en 20 hits in de UK singles Chart, ook is hij de enige Engelse artiest met een nummer 1 hit in vijf opeenvolgende decennia. Cliff Richard werd meerdere malen onderscheiden voor zijn zeer succesvolle carričre. In 1995 werd hij zelfs in de Britse adel verheven.

De laatste keer dat Sir Cliff Richard een concert in Nederland gaf was in 2009, samen met The Shadows.

CLIFF RICHARD
‘Still Reelin’ and A-Rockin’

Zaterdag 17 mei 2014
Ziggo Dome – Amsterdam
Entree: € 54, € 59, € 64, € 69 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag 5 oktober om 12.00 uur via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek