Bevestigd door Rotown Rotterdam

Ticketmaster

29 maart: Elle Bandita
We hebben er lang op gewacht, maar vanavond vieren we dan eindelijk de release van Elle Bandita’s nieuwste studioalbum. De ‘enfant terrible’ van de Rotterdamse popscene, maar dan wel eentje die wij als Rotown op handen dragen. Ze is immers een waar podiumdier, wiens no-nonsense approach al enkele jaren garant staat voor het nodige vuurwerk. Met haar vorige plaat Queen of Fools tourde ze dan ook driemaal in de rondte, waaronder enkele weken door Amerika. Met haar kersverse band, bestaande uit leden van o.a. The Devil’s Blood, San Andreas en Malkovich, begint het gehele circus nu van voor af aan. Opvallend daarbij is dat Elle Bandita ogenschijnlijk minder confronterend voor de dag komt. Gelukkig rockt het nog altijd als een tierelier, maar tegelijkertijd kent het nieuwe materiaal ook meer dynamiek. Haar soms ietwat provocerende houding heeft plaatsgemaakt voor meer muzikaliteit, wat onze verwachtingen alleen maar vergroot. De kaarten voor deze releaseshow gaan ongetwijfeld als warme broodjes over de toonbank, oftewel wees er op tijd bij!

03 mei: Sky Pilots
De naam Sky Pilots doet wellicht nog niet direct een belletje rinkelen, maar desalniettemin hebben de individuele leden hun sporen ruimschoots verdiend. Stralend middelpunt vormt zanger Matthijs van Duijvenbode, beter bekend onder zijn alias ‘Duijf’. Met zijn Jagger-like looks en moves neemt hij plaats achter de microfoon, nadat we hem jarenlang voornamelijk kenden als toetsenist van Tim Knol, Douwe Bob en Tangarine. Gesteund door gitarist Robin Berlijn, bekend van Fatal Flowers, en een ritmesectie bestaande uit drummer Kees Schaper en bassist Mano Hollestelle nemen de jongens ons mee op energieke trip langs vijf decennia rock & roll. Luid, opwindend en tamelijk sexy. Het officiële podiumdebuut maakte de formatie afgelopen januari tijdens het prestigieuze Noorderslag, alwaar Sky Pilots werd aangekondigd als “muziek met een grote mond en een nog groter hart”. Sixties grooves met rauwe gitaarriffs en een boel sambaballen. Een beetje zoals de Stones in hun hoogtijdagen, maar dan gewoon uit de polder. Eentje om te beleven, deze Sky Pilots!

07 mei : Aidan Knight
Alhoewel hij aan deze kant van de oceaan nog redelijk onbekend is timmert Aidan Knight in eigen land al behoorlijk aan de weg. Iets dat niet onopgemerkt voorbij ging aan Ben Lovett van Mumford & Sons. Hij adopteerde de Canadees vrijwel direct voor zijn Communion-label, waarmee hij eerder een belangrijke bijdrage leverde aan de carrières van Ben Howard, Half Moon Run en Michael Kiwanuka. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is Aidan Knight inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band. Een hechte vriendengroep eigenlijk, dat zich voor de opnames van het laatste album Small Reveal afzonderde in een kleine cabin in de bergen van British Columbia. De rust en bezinning van deze locatie hoor je ook terug in de gestileerde folk-pop van Aidan Knight. Centraal staat de krachtige storytelling van de sympathieke frontman, wiens warme baritonstem weinig pretenties met zich meedraagt. Het zijn goudeerlijke, ietwat stemmige luisterliedjes in het verlengde van Andrew Bird, Shearwater en Damien Jurado. Eentje om te ontdekken en om vervolgens nooit meer los te laten. Bijzonder!

11 mei: Mads Langer
Na bescheiden succes in eigen land brak de Deense singer-songwriter Mads Langer een paar jaar terug ook door in de rest van Europa. Met een bewerking van de jaren ’90 hit You’re Not Alone van de Britse dance-formatie Olive nota bene, dat hij speelde op verzoek van een Deens radiostation. Enigszins vergelijkbaar met het oorspronkelijke succes van Milow dus, wiens uitvoering van Ayo Technology eveneens vele deuren opende. Muzikaal liggen Mads Langer en zijn Belgische collega ook redelijk in elkaars verlengde, zei het dat de Deen wellicht iets zwaarmoediger voor de dag komt. Zijn prachtig opgebouwde luisterliedjes handelen namelijk over behoorlijk heftige thema’s als afscheid, de dood en hopeloosheid. Nergens wordt de sympathieke songwriter echter te zwaar op de hand en weet hij vooral te ontroeren met zijn hoge, ietwat breekbare stem. Het laatste album In The Waters verscheen afgelopen jaar en kent een rijker geluid met grootse arrangementen en licht elektronisch experiment. Na een goed ontvangen show tijdens het Songbird festival keert Mads Langer vanavond terug naar Rotterdam. De liefhebbers weten de weg!

21 juni : Warm Soda // Subbacultcha! Presents
Vorig jaar stonden de mannen van Warm Soda al eens op de agenda van Rotown. Tijdens de afterparty van het Metropolis festival om exact te zijn, wat op het laatste moment echter geen doorgang vond vanwege een ongeluk op het vliegveld van San Francisco. Dagenlang zat de band vast op de luchthaven, terwijl de opwinding aan deze kant van de oceaan alsmaar groter werd. Vanavond komen de garagerockers uit Oakland alsnog naar de Nieuwe Binnenweg met waarschijnlijk een boel nieuw songs op de setlist. Duidelijk is dat ze de heilige ‘drie-S-theorie’ in de popmuziek alvast onder de knie hebben. Het viertal beschikt namelijk over dé sound, songs en soul om menig liefhebber van de betere powerpop over de streep te trekken. Werkelijk iedere song is raak en kent invloeden van zowel Jay Reatard, Cheap Trick als The Ramones. Bubblegum garagerock dus eigenlijk met een vleugje glam, waarbij Warm Soda minder dan tweeëneenhalf minuut nodig heeft om hun punt te maken. Energiek, onversneden en tamelijk verslavend. Met een nieuw album op komst gaat het ongetwijfeld weer flink buzzen in de blog-o-sfeer. Beter check je ze in Rotown, want directer dan dit ga je de band komende periode niet meer meemaken.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek