Michael Franti & Spearhead in de voorverkoop bij Effenaar

Ticketmaster

Bob Marley, Marvin Gaye, Bono, Chuck D, Michael Franti! In 2008 deed Michael Franti voor het laatst de Effenaar aan, uiteraard met zijn vaste begeleidingsband Spearhead. In mei komt de grote vriendelijke reus terug met zijn nieuwe album ‘All People’ en zal daarmee de Eindhovense lente in volle bloei zetten op dinsdag 20 mei.

Naast de gebruikelijke basis van roots, reggae, pop en rock, slaat het album een nieuwe weg in. Franti werkte aan de plaat met verschillende producers die een hoop electronica en zelfs superdikke dance beats  aan de songs toevoegden.

Het is makkelijker om de plaatsen, zalen en festivals op te noemen waar deze muzikale reus niet heeft gespeeld dan andersom. De muzikale reis die Franti aflegt, is bewonderingswaardig, maar bovendien erg mooi. Hij stelt namelijk altijd politieke en menselijke problemen aan de kaart, zoals onlangs de overstromingen en wederopbouw in de Filipijnen. Ook al zijn de thema’s van Franti niet altijd even lichte kost, hoop en liefde overheersen in zijn werk. Zonder overdrijven hoort de Amerikaan thuis in het rijtje Bob Marley, Marvin Gaye, Bono en Chuck D. Respect!

Voorverkoop start op vrijdag 21 februari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek