Eerste editie Sky City Festival: AVICII, AFROJACK EN KNIFE PARTY bevestigd

Ticketmaster

Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste editie van Sky City Festival plaats in het Arenapark, Amsterdam. Sky City richt zich op liefhebbers van de grootste DJ’s en elektronische (live)acts, met een knipoog naar popmuziek. Avicii, Afrojack en Knife Party behoren tot de allereerste namen.

Sky City is een nieuw eendaags dancefestival in Amsterdam met een open air mainstage in het Arenapark en een indoor stage in de naastgelegen Heineken Music Hall. Internationale headliners, lokale grootheden en aanstormend talent krijgen de mogelijkheid een eigen show neer te zetten voor hun fans. Door een focus op de mainstage staat de artiest samen met het publiek centraal.

De 24-jarige Avicii heeft zijn naam als muzikale genie het afgelopen jaar meer dan veilig gesteld. Met het debuutalbum ‘True’ waarmee hij de grenzen opzoekt tussen dance en pop, boekt hij een enorm succes. De eerste single ‘Wake Me Up’ was de bestverkochte single van vorig jaar en ook ‘You Make Me’ en ‘Hey Brother’ waren grote hits. De Zweedse dj en producer stond afgelopen weekend maar liefst tweemaal voor een uitverkochte Ziggo Dome en keert deze zomer, exclusief voor Sky City, terug naar onze hoofdstad.

Dat talent niet van ver hoeft te komen bewijst Afrojack. De populaire dj en Grammy Award winnaar uit Spijkenisse staat bekend om zijn samenwerkingen met grote artiesten als Madonna, Kanye West en Rihanna.  Afgelopen jaar tourde Afrojack over de hele wereld. In het voorjaar komt zijn nieuwe album uit waarvan de tweede single ‘Ten Feet Tall’ onlangs is verschenen.

Gareth McGrillen en Rob Swire, beide leden van de Australische band Pendulum, vormen samen Knife Party. Het duo scoorde hiermee wereldwijd een enorme hit met het nummer ‘Internet Friends’ en maakte ook remixes voor oa. Swedish House Mafia. Inmiddels zijn ze een graag geziene act op festivals als Lowlands en Tomorrowland.

De komende tijd worden nog meer namen aan de line-up toegevoegd. Ook zal het programma van Sky City by Night, de officiële after van het festival, bekendgemaakt worden.

Vooverkoop is gestart op donderdag 27 februari

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek