Jubileumconcert 75 years Blue Note in het Concertgebouw

Ticketmaster

ConcertgebouwHet beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note bestaat dit jaar 75 jaar. Om dat te vieren brengt Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een ode aan het label en geeft op donderdag 5 juni een concert met een levende legende van Blue Note, tenorsaxofonist Benny Golson en met José James, een van de nieuwe succesvolle namen van Blue Note. Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw.

Benny Golson
De nu 85-jarige Amerikaanse jazz tenorsaxofonist, componist en arrangeur Benny Golson trad in de jaren vijftig van de vorige eeuw al op in Het Concertgebouw. Golson ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste jazz componisten en schreef in die periode onder meer grote jazzhits als Moanin’, Killer Joe en Blues March. Zijn composities Whisper Not, Along Came Betty, Stablemates, I Remember Clifford en Are You Real? werden wereldberoemd door de uitvoeringen van Miles Davis. Golson speelde in bands van grote jazznamen als Lionel Hampton, Art Farmer, Dizzy Gillespie en Art Blakey. In 2004 ontving Benny Golson de Concertgebouw Jazz Award. In 2009 werd hij opgenomen in de International Academy of Jazz Hall of Fame.

José James
Zanger José James werd in 1978 geboren in Minneapolis en is een van de grootste jazztalenten van dit moment. In zijn muziek zijn duidelijke invloeden hoorbaar uit zowel de jazz, hip hop en soul. José James ziet John Coltrane, Marvin Gaye, Terry Callier en Billie Holliday als zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Voor zijn in 2010 uitgekomen album For All We Know won hij een Edison Award en L’Academie du Jazz Grand Prix voor de beste Vocal Jazz Album van 2010. In 2013 verscheen zijn meest recente album ‘No Beginning No End’ op Blue Note. Datzelfde jaar trad hij tijdens Koninginnenacht op in de Grote Zaal samen met het Koninklijk Concertgebouworkest waar de grenzen van de klassieke muziek en de jazz werden opgezocht.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek