45e editie Pinkpop: voorverkoop start zaterdag

Ticketmaster

De officiële voorverkoop voor Pinkpop 2014 start op zaterdag 15 maart om 10 u via Ticketmaster.

Met trots kondigt Pinkpop de komst van The Rolling Stones aan als headliner op de eerste dag van het festival. Na hun grootse tournee door Groot-Brittannië en de VS vorig jaar, met een spectaculair en overweldigend hoogtepunt op het grootste muziekfestival van het Verenigd Koninkrijk; Glastonbury, gaan Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood weer op pad met The Rolling Stones – 14 ON FIRE om hun iconische muziek en opzienbarende shows ten gehore te brengen voor een wereldwijd publiek. De band trakteert daarbij generaties van fans op een set tjokvol Stones-klassiekers, zoals ‘Gimme Shelter’, ‘Paint It Black’, ‘Jumping Jack Flash’, ‘Tumbling Dice’, ‘It’s Only Rock ‘N’ Roll’ en nog een paar onverwachte juweeltjes. The Rolling Stones verheugen zich enorm op hun 14 ON FIRE tour, waaronder hun optreden op Pinkpop. Mick Jagger vertelt: “I love festivals in the summertime and can’t wait for the tour to get to Europe.” Keith Richards voegt daaraan toe: “Let’s keep this show on the road … the band are in top form so I’m really looking forward to getting back to Europe.” In het kader van de Europese tournee in mei en juni zullen The Rolling Stones meer landen aan doen. Deze shows worden in de komende twee weken aangekondigd.

Komende editie presenteert de organisatie een nieuw, vierde podium. Een kleiner intiem podium in een sfeervolle tent met ruimte voor spannende nieuwe acts. Er worden drie acts per dag geprogrammeerd op het podium wat is gesitueerd naast de ingang op de voormalige Openlucht Bioscoop. Op dit moment is de programmacommissie nog druk bezig met het boeken van de acts. Meer info over de nieuwe tent volgt snel. Van de geplande vijftig acts hebben er momenteel 38 hun komst naar de 45ste editie van Pinkpop bevestigd. De ontbrekende twaalf namen worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Zaterdag 7 juni – 14.30 – 23.00 uur
The Rolling Stones
John Mayer * Flogging Molly * Ed Kowalczyk * Bastille * Joe Bonamassa * Haim * Epica * White Lies * Les Djins

Zondag 8 juni – 12.45 – 23.00 uur
Arctic Monkeys
Editors * Ed Sheeran * The Kooks * Chef’Special * Robert Plant and the Sensational Space Shifters * Paoli Nutini * Rudimental * Limp Bizkit * North Mississippi Allstars * John Newman * The Bozer Rebellion * Twenty One Pilots * Portugal. The Man

Maandag 9 juni – 12.00 – 23.00 uur
Metallica
Avenged Sevenfold * Biffy Clyro * Rob Zombie * Mastodon * Arcade Fire * Jake Bugg * Stromae * Kodaline * Jett Rebel * Gogol Bordello * Bombay Bicycle Club * Ghost * Clean Bandit

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek