Ed Kowalczyk met het Noordpool Orkest naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Na een uitverkocht concert vorig jaar komt Ed Kowalczyk, de legendarische voormalige leadzanger van de populaire Amerikaanse rockband Live, terug naar Groningen. En dit keer voor een wel heel bijzonder concert! Dit concert op woensdag 11 juni staat in het teken van ‘Throwing Copper’, het tweede album van Live dat in 1994 verscheen en sindsdien miljoenen keren over de toonbank ging. In De Oosterpoort wordt Kowalczyk, net als tijdens zijn gisteren bevestigde concert op Pinkpop, begeleid door het Noordpool Orkest. Voorverkoop start op zaterdag 15 maart.

‘Throwing Copper’ is een van de meest succesvolle platen uit het repertoire van Live en betekende de doorbraak naar het grote publiek. Dit album, met hits als ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’, ‘I Alone’ en ‘Lightning Crashes’ stond in Nederland 13 weken lang in de Album Top 100. Live krijgen de nummers nu een geheel nieuwe dimensie door het samenspel met het Noordpool Orkest. Dit lichte muziek orkest, onder leiding van dirigent Reinout Douma, bestaat uit 42 professionele musici die allerlei muziekgenres spelen waaronder jazz, pop, kleinkunst, hiphop en filmmuziek. Kowalczyk speelt alleen tijdens Pinkpop en in De Oosterpoort met het orkest, tijdens de overige clubshows wordt hij ondersteund door zijn vaste begeleidingsband.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek