JeugdOrkest Nederland naar Metropool

Ticketmaster

metropoolOp 3 mei vindt in Metropool in Hengelo een nieuwe editie plaats van Casual Klassiek. Tijdens deze concertreeks kan het aanwezige publiek in een popsetting (dus staand en met een geopende bar) genieten van klassieke stukken. Na voorgaande edities met o.a. Lavinia Meijer en het Nederlands Filmorkest is het nu de beurt aan het JeugdOrkest Nederland. Solist deze middag is de wereldberoemde blokfluitspeler Erik Bosgraaf.

Het orkest onder leiding van dirigent Jurjen Hempel speelt De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi, op. 8. Delen: “La Primavera” (lente), “L’estate” (zomer), “L’autunno” (herfst), “L’inverno” (winter). Deze klassieke delen worden gecombineerd met drie eigentijdse en nieuw gecomponeerde delen, die als contrast en waar mogelijk als commentaar op Vivaldi kunnen dienen. De componisten van deze nieuwe delen zijn: Oene van Geel, Reza Namavar en Antti Auvinen.

Om ook de allerjongste klassieke liefhebbers een mogelijkheid te geven om van dit concert te genieten is er deze keer gekozen voor een matinee voorstelling. Het concert begint dus om 15:00 uur. De voorverkoop voor dit evenement is inmiddels gestart.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek