Afscheidstournee Buena Vista Social Club langs Groningen, Amsterdam en Eindhoven

Ticketmaster

Voor de allerlaatste keer in zijn succesvolle bestaan geeft Orquesta Buena Vista Social Club® op 12, 14 en 15 oktober 2014 drie concerten in Nederland. De drie optredens maken deel uit van de wereldwijde ‘ADIOS TOUR’ die het legendarische Cubaanse gezelschap maakt langs internationale muziekpodia. In Nederland is de fameuze muziekgroep te zien in De Oosterpoort in Groningen (12 oktober) , Het Concertgebouw in Amsterdam (14 oktober) en Het Muziekgebouw in Eindhoven (15 oktober).

Orquesta Buena Vista Social Club® maakte sinds zijn oprichting in 1997 internationaal furore met de levendige Cubaanse muziek die het eiland zo typeert en trok tijdens vele tournees steevast volle zalen. Artiesten als Ibrahim Ferrer en Omara Portuondo wisten via de groep uit te groeien uit tot wereldsterren en ware ambassadeurs van de Cubaanse muziektraditie.

In de ‘ADIOS TOUR’ vat één concert samen wat de groep in de loop van 16 jaar in zo’n 1000 optredens heeft gegeven. Een periode waarin de Buena Vista Social Club zich ontwikkelde tot een dynamische Cubaanse bigband waarin verschillende generaties samen musiceren.

Omara Portuondo, lid van het gezelschap sinds de oprichting en een van de sterren tijdens deze ‘ADIOS TOUR’: ‘Met Buena Vista Social Club® wilden wij de wereld betoveren met onze traditionele Cubaanse en dat is ons gelukt. De 16 jaar dat Buena Vista Social Club® heeft bestaan is een onbeschrijflijk belangrijk deel van mijn carrière én mijn leven’.

Zondag 12 oktober 2014, Oosterpoort Groningen, 20.30 uur
Dinsdag 14 oktober 2014, Het Concertgebouw Amsterdam, 20.15 uur
Woensdag 15 oktober 2014, Het Muziekgebouw Eindhoven, 20.15 uur

De kaartverkoop voor de drie afscheidsconcerten is begonnen.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek