Warpaint naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortDe indierockband Warpaint uit Los Angeles werd in 2004 opgericht door Emily Kokal (zang/gitaar/keyboard), Theresa Wayman (zang/gitaar/keyboard) en Jenny Lee Lindberg (bass/gitaar/zang). Stella Mozgawa (drums/gitaar/zang) sloot zich later aan bij de groep. In 2011 werd de band al genomineerd voor BBC’s ‘Sound Of…’, een jaarlijkse muziekprijs voor nieuw talent uitgereikt door muziekcritici en mensen uit de industrie. Dit was naar aanleiding van hun officiële debuutalbum ‘The Fool’ dat de dames in 2010 uitbrachten.

Na de release tourden ze door Amerika en Europa en stonden op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Coachella. Het sleutelwoord voor het tweede, titelloze album is ‘ruimte’ en de plaat laat een iets uitgekleder geluid horen dan haar voorganger. De liedjes wekken nog steeds een dromerig, bedwelmend gevoel op maar er wordt subtiel geëxperimenteerd met synthesizers, triphopbeats en zelfs jazz.

Dinsdag 19 augustus, 20.00 uur
De Oosterpoort, Kleine Zaal
€ 18,50 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start vrijdag 11 april via dewebsite ( 10.00 uur) & de kassa (12.00 uur) van De Oosterpoort (Trompsingel 27).

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek