Ook De Dijk en DeWolff naar 013

Ticketmaster

013 tilburgDe psychedelische bluesrockband DeWolff werd in 2007 opgericht door de broertjes Pablo & Luka van de Poel en Robin Piso. Na de opnames van debuutalbum ‘Strange Fruits and Undiscovered Plants’ stonden de jongens (destijds nog 15, 18 en 19) ineens voor een veld met 10.000 man te spelen op het Pinkpop festival. Hier werd een stukje geschiedenis geschreven en dit bracht de band kort daarna naar andere grote (inter)nationale festivals als Lowlands en Sziget. Inmiddels is DeWolff bij het vijfde studioalbum beland, waarvoor het trio naar Amerika vloog om de studio in te duiken met producer Mark Neill (o.a. The Black Keys). Getuige de groovende eerste single ‘Evil Mothergrabber’ staat er dit jaar weer een gouden jaar te wachten voor de band. Op 2 mei verschijnt het album ‘Grand Southern Electric’, waarna de band weer met een clubtour langs de zalen trekt. Tijd om vanavond de wolven weer in Tilburg los te laten!

Datum: 21 november
Locatie: 013, Jupiler Zaal
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur

Dat De Dijk zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een van de belangrijkste en meest succesvolle popgroep van Nederland behoeft natuurlijk nauwelijks enig betoog. De Amsterdamse band rond zanger Huub van der Lubbe schreef grote, memorabele hits als ‘Bloedend Hart’, ‘Dansen Op De Vulkaan’ en ‘Als Ze Er Niet Is’, ontving talloze onderscheidingen en deed natuurlijk ontzettend veel liveoptredens. 2013 is voor De Dijk een zogenaamd sabbatical-jaar geweest. Tijd voor andere projecten en om de creatieve batterij weer eens goed op te laden. Dit nieuwe jaar staat echter weer geheel in het teken van De Dijk. Een nieuw live-album getiteld ‘Dijkers & Strijkers’ komt in maart direct op 1 binnen in de albumlijsten en de eerste – uitverkochte – optredens zijn ook alweer een feit. De band heeft er duidelijk zin in, zo laat men weten: “Dat is toch wel het echte werk, met elkaar bij De Dijk. Eindelijk weer.”

Datum: 27 november
Locatie: 013, Jupiler Zaal
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek