Salif Maalouf naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-Oosterpoort‘Illusions’ is Ibrahims vijfde studioalbum dat op zijn eigen label Mi’ster Productions uitgebracht is (november 2013). Al eerder vond de release plaats van ‘Diasporas’ (2007), ‘Diachronism’ (2009) en ‘Diagnostic’ (2011); later gebundeld uitgebracht als ‘Diasporas’ (2012). Afgelopen jaar bracht Ibrahim zijn succesvolle jazzalbum ‘Wind’ (2012) uit, dat dit jaar genomineerd is voor een Edison Jazz 2013 in de categorie “Jazz Internationaal”. Ibrahim Maalouf kreeg van de Franse, nationale filmbibliotheek de opdracht de muziek te componeren bij de stomme film ‘La Proie du Vent’ (“Het gebed van de wind”), een film uit 1927 van de Franse filmregisseur en schrijver René Clair (1898-1981).

Ibrahim is componist en trompettist van klassieke muziek en jazz. Zo heeft hij onder anderen als solotrompettist concerten gegeven met l’Orchestre Philharmonique de Radio France, l’Orchestre de Chambre de Paris en het Chamber Orchestra of Brittany.  Het meest bekend is hij van jazz en eigentijdse wereldmuziek, die wereldwijd enthousiast ontvangen wordt. Bij de uitvoering van zijn muziek maakt hij gebruik van een zogenaamde kwarttoontrompet, een instrument dat zijn vader Nassim Maalouf – eveneens klassiek trompettist en trompetdocent – uitgevonden heeft.

De carrière van de in Libanon geboren musicus en muziekdocent verloopt voorspoedig. Zo heeft hij een groot aantal internationale prijzen in ontvangst genomen voor zowel jazz als voor klassiek trompet (inclusief de Maurice André City of Paris International Competition).

Woensdag 29 oktober, 20.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek