Torre Florim (De Staat) met Residentie Orkest in Paard van Troje

Ticketmaster

paard van trojeDe samenwerking tussen Paard van Troje en Residentie Orkest blijkt een schot in de roos te zijn. Afgelopen jaar sloegen het klassieke orkest en de popzaal de handen ineen met een avontuurlijke reeks concerten onder de noemer ‘Symphonic Junction’. Een van de hoogtepunten was het optreden met Janne Schra. De tweede reeks van het succesvolle concept is nu een feit, met als eerste bevestiging: Torre Florim.

De eerste reeks is nog niet afgelopen, of Residentie Orkest en Paard van Troje kijken al terug op een zeer succesvolle rij shows. ‘Tijdens het concert met Janne Schra, kon men in de bomvolle zaal een speld horen vallen. Jong en oud genoot ademloos van deze bijzondere samenwerking tussen klassieke- en popmuziek.’ Editie vijf en zes vinden binnenkort plaats: op 26 april is het Queensize concert en op 17 mei wordt het orkest vergezeld door Amerikaanse zangeres Shara Worden (My Brightest Diamond). Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe reeks met o.a. Torre Florim (De Staat)
Met groot genoegen continueren Paard van Troje en Residentie Orkest deze samenwerking en kondigen met trots een nieuwe reeks aan in het seizoen 2014-2015. Elk concert heeft wederom een eigen insteek. Naast de terugkeer van de 3D-editie, een samenwerking met Eric Vloeimans en een duik in de wereld van de games, gaat het orkest nogmaals de samenwerking aan met een gerenommeerde popartiest: Torre Florim, frontman van De Staat. Dit jaar ontving hij met De Staat een Edison voor het Beste Rockalbum. Dit album genaamd I_CON is overigens gecomponeerd en geproduceerd is door Torre Florim zelf.

Torre Florim over het concert met Residentie Orkest op 13 juni 2015: “Het is een geweldige kans om met één van de betere orkesten mijn eigen muziek in andere context te zetten. Ik ga zelf ook mijn best doen om het orkest anders te laten klinken. Ik weet dat er genoeg De Staat-nummers heel geschikt gaan zijn voor een orkest. Dit wordt geen standaard concert, en geen concert voor mietjes, dat is zeker.”

Symphonic Junction 2014 – 2015
Zaterdag 6 september 2014 / Residentie Orkest in 3D
Na het geweldige succes van vorig seizoen nu de tweede editie van Residentie Orkest in 3D. Podium en zaal versmelten volledig. Musici ‘poppen’ naast je op in een zinderende achtbaan, heen en weer door de muziekgeschiedenis.
* Voorverkoop start 25 april 2014 met beperkt aantal Early Birds via paard.nl

Zaterdag 6 december 2014 / Residentie Orkest & De Vier Jaargetijden
De charismatische blokfluitist Erik Bosgraaf speelt op uiterst virtuoze wijze Vivaldi’s ‘Vier jaargetijden’ in een bewerking voor strijkers en blokfluit. Daarnaast verbindt hij met zijn vriend DJ DNA aka DNO DONOTASK het Venetië van 1723 (de geboorteplaats van Vivaldi en het jaar waarin hij zijn beroemdste werk schreef) met het Den Haag van 2014.
* Voorverkoop start 2 mei 2014 met beperkt aantal Early Birds via paard.nl

Zaterdag 24 januari 2015 / Residentie Orkest & Eric Vloeimans
Jazztrompettist Eric Vloeimans ontmoet het Residentie Orkest in het trompetconcert Evensong: sensueel, intrigerend, mysterieus. Ook klinkt de Jazz Symphony van George Antheil, de componist die een pistool op zijn piano legde als het publiek hem te onrustig werd.
* Voorverkoop start 9 mei 2014 met beperkt aantal Early Birds via paard.nl

Zaterdag 16 mei 2015 / Residentie Orkest & Indie Games
Het Residentie Orkest duikt in de wereld van de Indie Games: Minecraft, Super Meat Boy, Sword&Sworcery, CastleCrashers en andere gamemuziek: nu live en akoestisch. Met de HKU Audiovisual Media exploreren we daarnaast de nieuwste muziektechnologie.
* Voorverkoop start 16 mei 2014 met beperkt aantal Early Birds via paard.nl

Zaterdag 13 juni 2015- 20.15 uur | Residentie Orkest & Torre Florim
Het Residentie Orkest gaat samen het podium op met Torre Florim. Hij is naast oprichter en frontman van de succesvolle rockband De Staat ook iemand die verder kijkt binnen de muziek. Dit resulteert in mooie projecten zoals de singer-songwriter samenwerking De Speeldoos met Roos van Rebergen.
* Voorverkoop is gestart via paard.nl

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek