Roger McGuinn naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortRoger McGuinn (1942), oprichter en zanger van pop- en folkrockgroep The Byrds, kan bogen op een productieve muzikale carrière van meer dan vijftig jaar. Met The Byrds scoorde hij internationale hits als ‘Mr. Tambourine Man’ (een Bob Dylan cover), ‘Eight Miles High’ en ‘Turn, Turn, Turn’ (een Peter Seeger cover). De band wordt gezien als een van de pioniers van het folkrock genre.

En nog steeds toert McGuinn de hele wereld over. In 1995 begon hij met het Folk Den project, met als doel de folktraditie levend te houden. Sindsdien neemt hij iedere maand een traditioneel folknummer op en plaatst het op zijn website folkden.com. Uit dit project ontstonden verschillende succesvolle albums, gevuld met zijn favoriete folksongs. Welke nummers McGuinn ook kiest, het wordt een prachtige avond.

Zaterdag 18 oktober, 20.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek