UB40 in november met Ali Campbell naar 013

Ticketmaster

013 tilburgDe reggae-veteranen van UB40 komen terug naar Nederland. De befaamde groep heeft vele wereldhits gemaakt en staat op dinsdagavond 11 november op het podium van 013. In deze formatie komen oerleden Ali Campbell, Astro en Mickey Virtue mee. Al sinds het eind van de jaren zeventig mixt de groep uit Birmingham de van oorsprong Jamaicaanse muziekstijl reggae met de nodige popinvloeden. Die aanpak werpt al snel vruchten af; UB40 ontgroeit de underground en stapt in de wereld van de grote successen. De hits dienen zich in een rap tempo aan: ‘Red, Red Wine’, ‘Maybe Tomorrow’, maar ook ‘I’ve Got You Babe’ en ‘Breakfast In Bed’, duetten met Pretenders-zangeres Chrissie Hynde, slaan flink aan.

Met de charismatische zanger Ali Campbell als middelpunt, groeit de Britse band uit tot een van de gezichten van de popmuziek in de jaren tachtig. Echter ook in de jaren negentig blijft UB40 erg goede zaken doen in de hitlijsten. In Nederland blijkt ‘(I Can’t Help) Falling In Love With You’ zelfs hun langst genoteerde nummer 1-hit. De single staat in 1993 maar liefst 5 weken aan de top van de vaderlandse hitlijst. De groep blijft ook een graag geziene gast op de Nederlandse podia.

Als in 2008 zanger Campbell uit de groep stapt, wordt hij vervangen door zijn broer Duncan. De groep blijft veel optreden, maar intern blijkt niet alles koek en ei en ook mede-oprichters Astro en Mickey Virtue stappen uiteindelijk op. Zij hebben zich inmiddels weer aangesloten bij zanger Ali Campbell en tezamen gaan ze verder onder de naam UB40. De samenwerking levert nieuwe muziek op, maar ook een uitgebreide tournee die ze op 11 november voor een optreden naar Tilburg brengt.

Dinsdag 11 november 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00
Tickets € 47 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 16 mei, 10:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek