Zebrahead naar 013

Ticketmaster

013 tilburgAl 18 jaar staat het Californische Zebrahead garant voor een gezonde dosis aanstekelijke en zomerse punkrock. De band werd in 1996 opgericht ten midden van de ska-punk hype, aangevoerd door bands als Less Than Jake en Reel Big Fish. Zebrahead wou echter iets nieuws proberen en combineerde hun punk(rock) inspiratiebronnen Descendents en Fugazi met hip-hop elementen. De formule slaat in als een bom, mede door de energieke liveshows met zanger/rapper Ali Tabatabaee als geboren entertainer. Hun nummers worden in videogames als Tony Hawk’s Pro Skater en Sonic The Hedgehog gebruikt en met het derde album ‘Playmate of the Year’ (2000) scoort de band aanzienlijk internationaal success. Dat er altijd ruimte blijft voor luchtig experiment bewijst het album ‘Panty Raid’, waarbij Zebrahead enkel popzangeressen als Avril Lavigne en Gwen Stefani covert. Maar dat ze ook het schrijven van eigen nummers nog niet verleerd zijn bewezen ze vorig jaar met het tiende album ‘Call Your Friends’, waar Death By Stereo gitarist Dan Palmer voor het eerst is te horen. Met de toevoeging van deze punkrock veteraan staat de band weer te popelen de tourbus in te duiken. Zomer, punkrock. Dat moet helemaal goed komen!

Locatie: 013, Kleine Zaal
Datum: do 21 aug ’14
Zaal open: 20:00u
Aanvang: 20:30u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek