Jack Parow naar het Patronaat

Ticketmaster

Patronaat-HaarlemZojuist heeft Jack Parow, de Zuid-Afrikaanse rapper die roem verkreeg met zijn zwarte pornosnor en pet met klep van bijna een meter, bij Giel live in de studio aangekondigd dat hij in september voor drie shows terugkeert naar Nederland. Vloekend, tierend, omringd door vrouwen en nog altijd ‘Cooler as Ekke’ is hij op 12 september te zien in het Nijmeegse Doornroosje, op 13 september tijdens het Smeerboel Festival in Utrecht en op 14 september in het Patronaat in Haarlem. De kaartverkoop voor deze shows is per direct gestart via o.a. de websites van de zalen.
Zijn echte naam is Zander Tyler, maar iedereen kent zijn artiestennaam Jack Parow. Hij rapt in plat Zuid-Afrikaans, wat samen met zijn vreemde looks (enorme pet, dikke buik, jaren ’80 kleding) tot opgetrokken wenkbrauwen leidde. Door samenwerkingen met onder andere The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig en Die Antwoord kwam in 2010 ook de solocarrière van de man met de langste pet ooit pas echt goed van de grond.

“I make music with my friends. I like drinking, dangerous cars, dangerous parties, dangerous cherries, braai and rugby. My music makes you smile. My music makes you cry. My music makes you dance and my music makes you think”, aldus Mr. Parow himself. Zijn provocerende hits als ‘Cooler as Ekke’ en ‘Dans Dans Dans’, zeer bijzondere verschijning en over the top trashy imago zijn bij het grote publiek ingeslagen als een bom en hebben de afgelopen jaren keer op keer voor volle zalen en tot aan de nok toe gevulde festivaltenten gezorgd.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Jack Parow: buiten de vier shows deze week, komt onze Zuid-Afrikaanse vriend in september voor drie extra shows naar Nederland. Alle optredens zijn in het kader van zijn derde én nieuwste album ‘Nag Van Die Lang Pette’, die direct na release op nummer 2 van de iTunes hiphop chart is binnengekomen. Net als de voorgangers staat ook dit album stijf van de verre van subtiele raps, overdonderende tegeltjeswaarheden en briesende beats.

Zondag 14 september staat Jack Parow in Haarlem, in het Patronaat, aanvang 20:30 uur. Voorverkoop is al gestart.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek