Lonely Kamel & the Order of Israfel naar Merleyn

Ticketmaster

merleynBlues, stonerrock, sludge, groove en een flinke dosis energie; dat is waar de Noorse band Lonely Kamel voor staat. De muziek van dit gezelschap is geïnspireerd op de ‘heavy’ bluesrock uit begin jaren ‘70 in combinatie met een vleugje doom en psychedelica. Sinds 2008 timmeren de heren aan de weg en ze brengen in september hun nieuwste album uit via Napalm Records. De titel is vooralsnog onbekend maar de band heeft beloofd dat het nieuwe materiaal een tikkeltje harder klinkt: Motörhead was hun belangrijkste inspiratie tijdens het schrijf- en opnameproces.

Tom Sutton verliet de Japanse doommetal band Church Of Misery en verhuisde naar Zweden om zijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een eigen band oprichten. Hij startte The Order of Israfel waarin hij doommetal in combinatie heavy metal laat klinken. Candlemass is de belangrijkste inspiratiebron voor Tom Sutton. De band speelt als vaste support van Lonely Kamel en zal -net als Lonely Kamel- in september hun debuutalbum ‘Wisdom’ uitbrengen via Napalm Records.

24 september
Merleyn
Open:21:00
Start:22:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek