Chucho Valdés & Afro-Cuban Messengers naar Concertgebouw Amsterdam

Ticketmaster

ConcertgebouwDe wereldberoemde Cubaanse pianist, componist en bandleider Chucho Valdés komt op woensdag 22 oktober met de Afro-Cuban Messengers naar het Concertgebouw in Amsterdam. Tickets kosten €30-€55 excl. servicekosten en zijn te koop via de site van het Concertgebouw. Chucho en zijn band zullen veel werk ten gehore brengen van hun recente album Border-Free.

Chucho Valdés is als winnaar van vijf Grammy’s en drie Latin Grammy’s een hele grote in de moderne jazz. Komende herfst komt hij met zijn begeleidingsband naar één van de beroemdste en meest geliefde concertzalen ter wereld.

IJkpunt
Zijn muzikale opvoeding kreeg Chucho Valdés van vader Bebo, in diens orkesten Sabor de Cuba en Orquesta Cubana de Música Moderna. Begin jaren ’70 richtte Chucho zijn eigen ensemble Irakere op, inmiddels een ijkpunt in de moderne Afro-Cubaanse jazz. Meer dan 30 jaar was hij de bandleider, pianist, belangrijkste componist en arrangeur van Irakere, maar sinds 2005 richt hij zich op zijn solocarrière. Op Border-Free wordt Valdés begeleid door een spectaculair kwintet jonge Cubaanse muzikanten, wat resulteert in een muzikale zoektocht die stijlen en tradities overstijgt.

Ticketinfo
Kaarten voor Valdés’ optreden met The Afro-Cuban Messengers kosten €30 tot €55 (excl. servicekosten) en zijn nu verkrijgbaar via de website van het Amsterdams Concertgebouw.

“A pianist of imperial command, possessed of a dazzling, deceptively casual virtuosity.”
The New York Times

“On the new ‘Border-Free’, Valdés mastery as composer and player is on full display: an encyclopedic vocabulary of Afro-Cuban rhythms and an expansive palette that includes all manner of modern jazz as well as traditional classical repertoire.” The Boston Globe

“Be it as a composer or as a pianist, Valdés is one of the great pillars in the history of contemporary jazz.”
The Houston Chronicle

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek