Bruisconcert met Jett Rebel, Bells of Youth en Backgammon in Zwolle

Ticketmaster

De Bruisweken zijn dé introductieweken voor studerend Zwolle. Eén van de hoogtepunten van de Bruisweek is ieder jaar weer het Bruisconcert. Dit ‘concert voor de stad’ is voor iedereen gratis toegankelijk, dus niet alleen voor deelnemers aan de Bruisweek. Dit jaar zal het Bruisconcert plaatsvinden op donderdag 21 augustus op het Rodetorenplein. De line-up bestaat uit drie veelbelovende namen die zeker voor een onvergetelijke show gaan zorgen. Aanvang:19:30.

Jett Rebel
We mogen 2014 wel het jaar van Jett Rebel noemen. Na Valerius en The Souldiers vond de jonge Jelte Tuinstra het tijd om zelfstandig verder te gaan. Hij bracht in 2013 twee EP’s uit, Venus en Mars, die Giel Beelen en De Wereld Draait Door ervan overtuigden om Tuinstra in de studio uit te nodigen. Vanaf toen ging het hard: Eurosonic Noorderslag volgde, een Edison voor Beste Nieuwkomer, hij wint een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer én de Serious Talent Award. Als klap op de vuurpijl is zijn nummer On Top of the World te horen bij de aftiteling van de film ‘The Amazing Spiderman 2’. In Zwolle zagen we hem al eerder tijdens Paardpop en in de kleine zaal van Hedon, nu is het tijd voor Jett Rebel om het Bruisconcert op zijn kop te zetten!

Bells of Youth
Bells of Youth bestaat uit vijf langharige muzikale dames, die begeleid door meerdere instrumenten, bloedmooie liedjes zingen. Dit jaar brachten ze hun debuutalbum BOY uit. De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem, pasgeboren lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. Noem het ‘indiepop’ of ‘harmonsiche electrofolk’ of verzin zelf iets, de optredens van Bells of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht. Ze speelden eerder al op Noorderzon en het Jonge Harten Festival. Ook werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Dit voorjaar toeren ze door het land, o.a. als support act van Color Reporters en zijn ze te zien op vele festivals.

Backgammon
‘Lekkere frisse nummers met een goed eigen geluid’, aldus de jury nadat Backgammon het Studenten Band Festival 2013 won. Sindsdien heeft de indie/pop formatie vele kleine en grote optredens achter hun naam staan. Na deze goed ontvangen shows werd het tijd voor de 1e EP Get Rich. Na de spetterende EP release werd Backgammon uitgenodigd om te komen spelen bij radio 2 tijdens het Tros Muziekcafé.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek