Nick Mulvey geeft gratis optreden in de Paradijskerk in Rotterdam

Ticketmaster

In aanloop naar het North Sea Jazz Festival verwelkomen we ook dit jaar weer tijdens North Sea Round Town een paar geweldige pre-shows. Singer-songwriter Nick Mulvey gaat momenteel als een speer. De Brit begon zijn muzikale loopbaan als percussionist van Portico Quartet, een groep die gewiekst pop combineert met Afrikaanse, Cubaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. In 2010 verruild Mulvey de groep voor een loopbaan als soloartiest: zijn muzikale achtergrond geven zijn songs een unieke, haast exotische klankkeur met behulp van fraaie blazers, strijkers en vernuftige ritmes. Zijn gitaarspel is ook erg bijzonder, een combinatie van complex tokkelwerk en aanzwellende akkoordprogressies, handig gebruik makend van de verstilde leegtes. Denk aan Mark Kozelek, Fink en José González. Zijn onderkoelde stemgeluid heeft overigens veel weg van laatstgenoemde. Een grandioos talent dus, deze Nick Mulvey. Het is ook geen wonder dat hij in het vizier van VPRO 3voor12 kwam tijdens SXSW dit jaar. 12 Juli geeft Mulvey een intiem optreden de Paradijskerk… helemaal gratis en voor niks! Niet missen dus!

12 juli 2014
Nick Mulvey
Paradijskerk, Rotterdam
doors open 14:30
starts 15:00
gratis

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek