The Bootleg Beatles naar De Oosterpoor​t

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortDit jaar is het precies 50 jaar geleden dat The Beatles in Nederland waren. Dit najaar bezoeken de veelgeprezen The Bootleg Beatles ons land om een tribute te brengen aan The Fab Four. Op 21, 22 en 27 september 2014 speelt deze meest succesvolle en langst bestaande tribute band ter wereld alle hits van The Beatles in respectievelijk De Oosterpoort, de Doelen en Melweg Rabozaal. De kaartverkoop is reeds gestart, tickets zijn verkrijgbaar via de zalen zelf en via Ticketmaster.

In hun ruim 30-jarig bestaan hebben The Bootleg Beatles de standaard gezet voor al die honderden tribute bands die de magie van de grootste popgroep aller tijden levend houden. Ze doen dat alles overigens zo overtuigend dat ze als enige het beeldmerk van The Beatles mogen gebruiken. Of zoals George Harrison zelf ooit zei: “The Bootleg Beatles kennen waarschijnlijk beter de akkoorden dan ikzelf.”

The Bootleg Beatles zijn de meest succesvolle en langst bestaande tribute band ter wereld. De vier Britten weten zo’n prachtige recreatie van het geluid en uiterlijk van The Fab Four neer te zetten waarmee ze ook de meest sceptische Beatles fans weten te overtuigen. Elk klein detail is zorgvuldig gedekt, van kostuums tot authentieke instrumenten.

De band vond zijn oorsprong in de cast van de West End musical ‘Beatlemania’. Mid jaren ’90 kwam de grote doorbraak met een concert op het legendarische Glastonbury festival waarna zij door Oasis werden gevraagd om hun voorprogramma te verzorgen tijdens hun openluchtconcerten. Dit maakte The Bootleg Beatles immens populair bij het brede publiek; een doorbraak op grote schaal die voor weinig tribute bands is weggelegd.

Zondag 21 september
Aanvang 20.30 uur
De Oosterpoort, Grote Zaal
Kaartverkoop is gestart.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek