De Jeugd van Tegenwoordig naar het Paard van Troje

Ticketmaster

paard van trojeDe Jeugd van Tegenwoordig, liefkozend De Jeugd genoemd, is een Nederlandse hiphopgroep die oldschool gaat en werkt met humoristische teksten en elektronische muziek. In 2004 braken Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en vaste producer Bas Bron door met de mega hit ‘Watskeburt?!’

Over het ontstaan van de groep is niet veel bekend, want als het om de geschiedenis van de groep gaat, verkondigt De Jeugd graag onzin. Zo zou Pepijn in de metro de tekst van ‘Watskeburt!?’ hebben gevonden. De biografie die de release van het nummer vergezelde, meldt dat de drie elkaar bij een auditie voor Idols hebben ontmoet. Dat onwaarschijnlijke gegeven werd in enkele media zelfs braaf overgenomen, ook omdat de drie er in interviews vaak alleen maar wat schepjes bovenop deden.

Een eigen tv-programma en een single met Katja Schuurman zorgden voor nog meer bekendheid in Nederland. Het gaat goed en ze scoren na ‘Watskeburt?!’ snel een hit met ‘Shenkie’ en ‘Hollereer’, die voor de definitieve doorbraak zorgt. Ze staan veelvoudig op Pinkpop en Lowlands behoren zelfs tot de line-up van Werchter.

Dit zeldzame, aanstekelijke viertal heeft zich bewezen als grote inspirators voor niet alleen aankomende raptalenten, maar voor iedereen die van muziek houdt. De heren hebben dan ook meerdere prijzen in de wacht gesleept. Tijdens de 3FM Awards 2011 en 2012 wint De Jeugd Van Tegenwoordig in de categorie Beste Artiest Hiphop en tijdens Noorderslag neemt De Jeugd de Popprijs 2011 in ontvangst.

In 2013 kwamen de heren met hun vierde album ‘Ja Natúúrlijk’. Een album waar producer Bas Bron meer vrijheid kreeg. Dit resulteerde in dansbare, pompende en soms bizarre beats waarop de heren wederom de meest vreemde als hilarische onderwerpen aansnijden.

DO. 11 SEPTEMBER
DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG
LOCATIE GROTE ZAAL
ZAAL OPEN 19:30U
AANVANG 20:00U

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek