Pokey LaFarge naar Rotown

Ticketmaster

rotownPokey LaFarge is met z’n aanstekelijke combinatie van rauwe country blues, jazz, ragtime en western swing immens populair in Rotterdam. Zo gaf hij legendarische shows in Rotown (apr ’12) en Erasmus Paviljoen (nov ’13), waarbij laatstgenoemd concert zelfs op de tweede plek eindigde bij de publieksverkiezing van het beste Rotown-concert van 2013. Landelijke animo groeide nog verder toen LaFarge bij De Wereld Draait Door speelde als onderdeel van een door Barbier Schorem gecureerde muziekavond. Op woensdag 6 augustus komt Pokey LaFarge terug naar Rotown. Dit optreden mag gerust een thuiswedstrijd genoemd worden voor deze charismatische entertainer-in-hart-en-nieren. De voorverkoop is gestart.

Pokey LaFarge (echte naam Andrew Heissler) is net als collega-muzikant Nick Waterhouse wat je noemt een ‘lifer’: een term voor iemand die voor altijd verwikkelt blijft in een bepaalde tijdgeest. Jack White was meteen verkocht: hij belde LaFarge hoogstpersoonlijk op om een album uit te brengen op zijn Third Man Records-label. Pokeys muziek put uit de country, ragtime, bluegrass en barbershop-songs, maar bovenal de Mississippi blues tijdens de Grote Depressie in Amerika eind jaren ’20, begin jaren ’30.

Woensdag 6 augustus
Pokey LaFarge
Support: Luke Winslow-King
Locatie: Rotown
Aanvang: 21.30 uur
Zaal open: 21.00 uur
De voorverkoop is direct gestart

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek