Britse bluesformatie The Hoax naar Metropool

Ticketmaster

metropoolOp vrijdag 24 oktober komt The Hoax voor een optreden naar Metropool in Hengelo. Begin jaren 90 werd de band binnengehaald als de redders van Britse blues. Na een lange pauze speelt de band inmiddels weer en is er een nieuw album uitgebracht in 2013.

Het geluid van The Hoax ligt in het verlengde van The Yardbirds, John Mayall’s Bluesbreakers en The Rolling Stones. Begin jaren 90 was Engeland in de ban van de Britpop, een genre dat ver af staat van de blues van The Hoax. Desondanks oogstte de band lof voor hun cd’s in hun thuisland en ver daarbuiten. In 1999 hield de band ermee op. In 2008 echter was daar de reunie die uiteindeliijk ook resulteerde in een nieuw album in de vorm van Big City Blues. Ter promotie van dit album doet de band met een grote achterban in Overijssel een clubtour die hen op 24 oktober naar Hengelo brengt.

De voorverkoop is inmiddels van start gegaan.

Datum: 24 oktober 2014
Locatie: Metropool, Hengelo (Jupiler Stage)
Aanvang: 20:30 uur
Zaal open: 19:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek