John Legend 30 oktober in Ziggo Dome Amsterdam

Ticketmaster

ZiggoDomeDe Amerikaanse R&B en soulzanger John Legend geeft op 30 oktober een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. Dit concert maakt deel uit van zijn ‘All of Me Tour’. Aanvang: 20.00 uur. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

De onnavolgbare John Legend, bekend van zijn ‘feel-good sound’, doet dit najaar tijdens zijn ‘All Of Me Tour’ de grootste zalen in Europa aan waaronder op 30 oktober Ziggo Dome. Hij wordt begeleid door een strijkkwartet en stand-up bas- en percussie.

De in Ohio geboren John Legend is een veelvoudig prijswinnende singer-songwriter. Hij verkocht wereldwijd meer dan zeven miljoen albums en zijn werk leverde hem onder andere negen Grammy Awards op. Tijdens highschool in Philadelphia, waar hij zich voornamelijk met muziek bezighield, ontmoette hij Lauryn Hill die hem inhuurde als pianist voor haar track ‘Everything Is Everything’. John Legend werkte ook met andere gevestigde artiesten samen. Zo nam hij de back-up vocals voor zijn rekening op Alicia Keys’ ‘You Don’t Know My Name’ uit 2003 en was hij te horen op Jay-Z’s ‘Encore’. Toen hij de destijds opkomende hip-hop artiest Kanye West leerde kennen en zich aansloot bij zijn G.O.O.D Music platenlabel, begon een innige samenwerking. Dat resulteerde onder andere in Legends meervoudig bekroonde debuutalbum ‘Get Lifted’ uit 2004 dat de succesvolle singles ‘Used to Love U’ en ‘Ordinary People’ bevatte. Ook met de platina opvolger ‘Once Again’ uit 2006, waarvoor hij wederom samenwerkte met Kanye West maar ook met will.i.am en Raphael Saadiq, wist Legend een aantal Grammy’s binnen te slepen. Zijn vierde studio album ‘Love in the Future’ kwam in september vorig jaar uit met daarop de megahit ‘All of Me’ dat maandenlang in de internationale hitlijsten stond. De plaat is geïnspireerd door zijn recente huwelijk en doordrenkt van elegante soul.

John Legend is niet alleen een succesvol artiest. Hij is initiatiefnemer van ShowMeCampaign.org, een organisatie die economische en geestelijke armoede bestrijdt door middel van educatie en ontwikkeling. Meerdere prijzen nam hij in ontvangst voor zijn persoonlijke bijdrage aan humanitaire hulp zoals de BET Humanitarian of the Year Award in 2010.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek