Seether in december naar 013

Ticketmaster

013 tilburgHet Zuid-Afrikaanse Seether komt eind dit jaar terug naar Nederland. De post-grungeband staat op zondagavond 14 december voor een optreden in 013 ter promotie van het zesde studioalbum ‘Isolate And Medicate’ dat begin juli verschijnt. Tickets kosten € 21,50 (excl. servicekosten) en gaan per direct in de voorverkoop.

Zuid-Afrika staat niet direct bekend vanwege zijn ijzersterke rockbands, maar Seether is een zeer smakelijke uitzondering. De post-grungeband draait alweer zo’n 15 jaar mee en kent al snel na de oprichting grote successen. De groep is gezegend met een sterke aanpakkersmentaliteit en toert zich een slag in de rondte. Wanneer het trio op wereldtournee gaat met Evanescence en met diens zangeres Amy Lee een duet opneemt (‘Broken’) gaat het opeens hard.

De muziek van het drietal leunt sterk op het geluid van grungebands als Nirvana, maar borduurt daar vervolgens op voort middels moderne rockinvloeden wat een heel catchy geluid oplevert. Seether schrijft met dat geluid ook nog eens zodanig pakkende liedjes, dat de Verenigde Staten en Europa al vlot door de knieën gaan. Met een stroom aan afwisselende albums vol hitgevoelige nummers lopen de zalen vol met enthousiaste fans.

Vooral ‘Karma & Effect’ (2005) met de bijbehorende hitsingles ‘Remedy’ en ‘Fake It’ doen zeer goede zaken. Seether is dan ook uitgegroeid tot een van ’s werelds populairste en beste rockbands. Inmiddels is de groep toe aan het zesde studioalbum ‘Isolate And Medicate’ dat deze zomer verschijnt. De eerste berichten omtrent die schijf zijn positief. Er wordt gesproken over het meest gepassioneerde album dat de band heeft gemaakt. Wat er ook gebeurt, het betekent in ieder geval veel shows voor Seether dit najaar en Nederland wordt gelukkig niet overgeslagen.

Seether
Zondag 14 december 2014
aanvang 19:30
zaal open 19:00
Voorverkoop per direct gestart.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek