Richard Thompson (Fairport Convention) naar De Boerderij

Ticketmaster

BoerderijRichard Thompson is een levende legende binnen de folkrockwereld. Als één van de originele leden van Fairport Convention ligt Thompson aan de basis van de Britse folkbeweging uit de late jaren zestig, een stroming die momenteel door het succes van Mumford & Sons een heropleving kent. En hij komt naar De Boerderij.

Richard Thompson geldt als een inventief en technisch zeer begaafde gitarist. Nadat hij in 1971 de groep Fairport Convention verlaat, begint hij een solocarrière en neemt het album ‘Henry The Human Fly’ (1972). Tijdens de opnames krijgt hij een relatie met Linda Peters, één van de zangeressen op dit album. Samen nemen zij maar liefst vijf albums om, waarvan het klassieke ‘Shoot Out The Lights’ door Rolling Stone magazine als één van de tien beste platen uit de jaren tachtig werd aangewezen. Tevens wordt Thompson benoemd tot één van de ‘Top 20 guitarists of all time’. Als songwriter heeft hij ontelbare prijzen en awards gewonnen. Na dik vijfenveertig jaar carrière is Thompson nog steeds in de bloei van zijn leven en live blijft hij een belevenis.

Datum: donderdag 7 augustus 2014
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek