Waylon naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortDe release van zijn derde album, ‘Heaven After Midnight’, werd uitgesteld omdat Waylon het te druk had met het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, waar hij begin mei samen met Ilse DeLange onze driekleur verdedigde. Maar op 5 september is het dan zover. Waylons debuut ‘Wicked Ways’ (2009) liet een mix van rock-’n-roll en zwoele soul horen. Op ‘After All’ (2011) verschoof hij naar een meer bluesy countrysound. Ditmaal keert de zanger terug naar de Nashville country, maar dan wel met dat typische, ruwe Waylon-randje.

Waylon heeft zich bij z’n nieuwe album met alles bezig gehouden, van de eerste noot tot de eindmix. Hij vond in de Amerikaanse songschrijver, gitarist en producer Bruce Gaitsch zijn perfecte muzikale partner, die gewerkt heeft met supersterren als Peter Cetera en Chicago, Agneta Faltskjog en Madonna. Waylon schreef ook een aantal liedjes met Rob Crosby, die eerder met Ilse DeLange samenwerkte. Het album werd opgenomen in de legendarische Capitol Studios in Hollywood. Hij werkte samen met muzikanten die gewend zijn om zijn om met supersterren als Joni Mitchell, Michael Jackson en Crosby, Stills, Nash & Young te werken.

Zaterdag 29 november 2014, 20.00 uur
De Oosterpoort, grote zaal

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek